Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Κάτω τα χέρια από τη μαχόμενη εκπαιδευτικό Στέλλα Σωτηριάδου

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΥΤΟ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΤΕΛΛΑ ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ.

Το σύνολο των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα στην Ικαρία όπως αυτό εκπροσωπήθηκε από τα Δ.Σ. των σωματείων, αντιπρόσωπους ενώσεων και μεμονωμένους εργαζόμενους στην σύσκεψη της 7/5/14 στο παλαιό δημαρχείο  Αγ. Κυρύκου, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στη συνάδελφο Σωτηριάδου Στέλλα και καταγγέλλουμε τη δίωξη και την προσπάθεια τρομοκράτησης της από τον προϊστάμενο Α΄βάθμιας εκπαίδευσης Σάμου κ. Παναγιώτη Ζαβουδάκη.
Η σ. Σωτηριάδου Στέλλα, προϊσταμένη του νηπιαγωγείου Ραχών, έκανε μια πολιτική επιλογή “ασυγχώρητη” για τις μέρες μας: Μπροστά στην εντολή της διοίκησης να δημιουργήσει ομάδες αυτοαξιολόγησης στο σχολείο της με δεδομένη την άρνηση του συλλόγου διδασκόντων και ενάντια σε αυτή, επέλεξε να παραιτηθεί από τη θέση της προϊσταμένης. Επέλεξε να στηρίξει έμπρακτα την άποψη της, τις συναδέλφους της στο σύλλογο και τα παιδιά του σχολείου παραιτούμενη, έτσι ώστε να μην εξαναγκαστεί να βοηθήσει στην εφαρμογή της «αξιολόγησης». Της «αξιολόγησης» της πειθάρχησης, της χειραγώγησης, της κατηγοριοποίησης σχολείων και εκπαιδευτικών , των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων.
Όμως ο προϊστάμενος  Α΄βάθμιας εκπαίδευσης  Σάμου κ. Π. Ζαβουδάκης δεν ικανοποιήθηκε με  την παραίτηση της συναδέλφου - η οποία ακόμα δεν έχει συζητηθεί στο αρμόδια όργανο (ΠΥΣΠΕ  Σάμου) -  και την εγκαλεί πλέον για «άρνηση εκτέλεσης υπηρεσίας» και για «παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος»!
Είναι ξεκάθαρη η προσπάθεια τρομοκράτησης από τη διοίκηση όποιου δάσκαλου συναισθανόμενος το ρόλο του, ορθώνει αντιστάσεις στην καταστροφή του δημόσιου σχολείου και έχει το θράσος να συντάσσεται με τους συναδέλφους του και όχι με τις διαταγές της διοίκησης! Είναι γνωστή σε όλους μας, διευθυντές και μη, η εκστρατεία τρομοκρατίας και η αφόρητη ψυχολογική πίεση που ασκήθηκε και ασκείται από το υπουργείο και τα στελέχη εκπαίδευσης, πίεση που έχει εξαναγκάσει αρκετούς διευθυντές να συγκροτήσουν ομάδες αυτοαξιολόγησης στα σχολεία τους παρά τις αντίθετες αποφάσεις του συλλόγου διδασκόντων. Έτσι το υπουργείο, βάζοντας στην άκρη εθελοντισμούς, δημοκρατίες και άλλες “ευχάριστες διατυπώσεις” δείχνει τον πραγματικό χαρακτήρα της αξιολόγησης: Πειθάρχηση και φόβος.
Να γνωρίζει ο κ. Ζαβουδάκης, το υπουργείο και οι όποιοι πρόθυμοι υπερασπιστές αυτών των πολιτικών που δεν διστάζουν να κάνουν καριέρα πάνω στις διαδικασίες εξόντωσης των συναδέλφων τους, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και τα ερείπια της Δημόσιας Εκπαίδευσης, πως δεν θα μείνουμε θεατές στο ανθρωποκυνηγητό όσων συναδέλφων μας, πιστών στις αρχές τους, ορθώνουν το ανάστημα τους. Θα σταθούμε δυναμικά δίπλα τους με κάθε τρόπο. Θα κινητοποιηθούμε υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα της διατύπωσης γνώμης, της δημοκρατικής λειτουργίας του δημόσιου σχολείου και αντιτιθέμενοι στις διώξεις και τον εξαναγκασμό. Καλούμε σε συστράτευση σε αυτόν τον σκοπό τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και το σύνολο των πρωτοβάθμιων σωματείων.
Υπό αυτές τις συνθήκες η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Η έκβασή της είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για το δημόσιο σχολείο και τη δημοκρατική λειτουργία του, για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.
Κανείς συνάδελφος μόνος του!
Η τρομοκρατία της διοίκησης δε θα περάσει!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΩΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΑΜΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13/5

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας & Φούρνων, Ε.Λ.Μ.Ε. Ικαρίας & Φούρνων, Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας, εργαζόμενοι στα παραρτήματα δημοσίων υπηρεσιών στην Ικαρία (Υπ. Οικονομικών, δικαστικοί υπάλληλοι, ΟΑΕΔ )