Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Γενική κινητοποίηση για να διαδοθεί το αγωνιστικό μήνυμα

Εξω η Ελλάδα από ΕΕ και ΝΑΤΟ
 
Στόχος του Μ-Λ ΚΚΕ, μπροστά στις εκλογές, είναι να διαδώσει πλατιά τις θέσεις του συζητώντας με τους κομμουνιστές, τους αγωνιστές της Αριστεράς, με κάθε εργαζόμενο που θέλει να αντιπαλέψει την πολιτική της ΕΕ και των ντόπιων λακέδων της, την πολιτική των βάρβαρων μνημονίων της πείνας, της ανεργίας, της υποτέλειας, επιδιώκοντας να συμβάλλουμε πιο ουσιαστικά και από καλύτερες θέσεις στους αυριανούς αγώνες του λαού μας.

Σε συνθήκες  δραματικής χειροτέρευσης  της θέσης των εργαζομένων με την καρατόμηση μισθών και συντάξεων, την τρομακτική αύξηση της ανεργίας, την επιβολή ενός εργασιακού μεσαίωνα, την ισοπέδωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την πολιτική διάλυσης της δημόσιας  Υγείας και Παιδείας, τον ξεριζω­μό της φτωχομεσαίας αγροτιάς, έχει ζωτική σημασία για κάθε εργαζόμενο της Αριστεράς, για όλους μας, να συζητήσουμε πάνω  στα σοβαρά προβλήματα που έχουν σχέση με τον προσανατολισμό και τους στόχους του λαϊκού α­γώ­να, με τους τρόπους και τις μορφές παρέμβασης στα πολιτικά και κοινωνικά μέτωπα πάλης, την απόκρουση της αντιδραστικής  επίθεσης της κυβέρνησης Σαμαρά, την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων και το ξεσκέπασμα της συμβιβαστικής πολιτικής των ψευτοαριστερών κομ­μάτων, την υπόθεση της ανασυγκρό­τησης του εργατικού, αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος. Σε μια περίοδο που οι πολεμοκάπηλοι ιμπεριαλιστές συνεχίζουν τους κατακτητικούς πολέμους και τις επεμβάσεις τους, όπως τώρα στην Ουκρανία, που την σπρώχνουν με τους ντόπιους λακέδες τους σε αιματοκύλισμα, είναι σημαντικό και αναγκαίο να θέσουμε ξανά όλα τα μεγάλα προβλήματα, τους στόχους και τα καθήκοντα του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού αγώ­να, την πάλη για την έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για το διώξιμο των αμερικάνικων βάσεων και των πυρηνικών, για Ειρήνη, Δουλειά, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία.

★★★

Αντιμετωπίζοντας τις ευρωεκλογές ως μια εισαγωγή στη μεγάλη μάχη για τη διατήρηση της κυβερνητικής εξουσίας, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, και για την κατάκτησή της ο ΣΥΡΙΖΑ, θέτουν ψεύτικα εκβιαστικά διλήμματα και επι­δίδονται καθημερινά  σε ανούσιες κοκορομαχίες, αποσιωπώντας όλα τα μεγάλα, οξύτατα ζητήματα της οικονομικής και πολιτικής εξάρτησης της χώρας μας από τον ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό και όλων των  εξαιρετικά επώδυνων συνεπειών από την ένταξη και την παραμονή στην ΕΕ.

Η ΝΔ,- σε αντίθεση με τον κυβερνητικό εταίρο της το ΠΑΣΟΚ, που θεωρεί τις εκλογές ζήτημα “ζωής και θανάτου” για την κυβέρνηση -, επιχειρεί να αποσυνδέσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών από την τύχη της κυβέρνησης, έτσι ώστε να διαχειριστεί μια ενδεχόμενη εκλογική ήττα ως μικρής πολιτικής σημασίας ζήτημα για τις μετεκλογικές πολιτικές εξελίξεις σε μια προσπάθεια να μειώσει το πολιτικό κόστος και να γαντζωθεί στην κυβερνητική εξουσία, πασχίζοντας να διαβεβαιώσει τους ξένους και ντόπιους πάτρωνες ότι δεν εξαντλήθηκε η πολιτική ηγεμονία της, ως ΝΔ σήμερα ή ως “Νέα Ελλάδα” αύριο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, προεξοφλώντας την εκλογική του υπεροχή, επενδύει σ' αυτήν προσδίνοντας χαρακτήρα δημοψηφίσματος στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Καταφεύγει σε μια λογοκοπία και δημαγωγεί ασύστολα απευθυνόμενος στο λαό ως μια επερχόμενη “κυβέρνηση της Αριστεράς”, επιχειρώντας να ενσωματώ­σει τις ογκούμενες αντικυβερνητικές διαθέσεις και να τις εκ­το­νώσει σε κανάλια ανώδυνα, σκορπώντας αυταπάτες και καλλιεργώντας ψεύτικες ελπίδες, ενώ απευθυνόμενος  στις κυρίαρχες  δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδας, κλείνει το μάτι  και δίνει διαβεβαιώσεις στους μεγαλοβιομήχανους και τους ιμπεριαλιστές, Αμερικάνους και Ευρωπαίους, ότι μπορεί να διαχειριστεί πιο αποτελεσματικά την οικονομική  και πολιτική κρίση.

Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση το πρόβλημα δεν είναι ποια αστικά κόμματα ή ποιος φιλοευρωπαϊκός συνασπισμός κομμάτων και δυνάμεων θα κληθεί να συνδιαχειριστεί την κρίση, αλλά να αναπτυχθεί ο μαζικός λαϊκός εξωκοινοβουλευτικός αγώνας, ο μόνος δρόμος για την προάσπιση των δικαιωμάτων του λαού, μπροστά στις αντιλαϊκές – αντι­κοινωνικές θύελλες που έρχονται μετά τις εκλογές, πέρα από τις κυβερνητικές φαιδρότητες για “ανάπτυξη” και “τέλος των μνημονίων”.

Από την άποψη αυτή το κρίσιμο ερώτημα που ορθώνεται σήμερα μπροστά στον αγωνιζόμενο λαό είναι πώς θα μπορέσει να πατήσει το κίνημα στα πό­δια του για να αποκρούσει τη νέα επίθεση της κυβέρνησης Σαμαρά που έρχεται μετά τις εκλογές, με τη μορφή του Μεσοπρόθεσμου που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, σωρεύοντας στις πλάτες του λαού νέα μέτρα λαϊκού αφα­νισμού.

Μεγάλοι, παρατεταμένοι αγώνες και κινητοποιήσεις ξέσπασαν, όμως στις περισσότερες περιπτώσεις οι αγώνες αυτοί μένουν στη μέση, δεν μπαίνουν σε μια ενιαία κοίτη, είναι ουσιαστικά υπονομευμένοι, χωρίς προοπτική, και αδυνατούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την κυβερνητική επίθεση, δημιουργώντας πολλές φορες κλίμα απογοήτευσης και ηττοπάθειας.

Ιδιαίτερα από τα μέσα του 2012 και μετά, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε αξιωματική αντιπολίτευση και διαγράφτηκε προοπτική ανόδου του στην κυβερνητική εξουσία, ξεκίνησε η καλλιέργεια παραλυτικών εκλογικών αυταπατών που υποσκάπτουν  τους λαϊκούς αγώνες και αφοπλίζουν το κίνημα, καθηλώνοντας στην αναμονή και παραπέμποντας τη λύση των προβλημάτων στην υποτιθέμενη “κυβέρνηση της Αριστεράς”.

Το Μ-Λ ΚΚΕ δεν θα σταματήσει να επαναλαμβάνει πως αν οι κυρίαρχες αντιδραστικές δυνάμεις χτυπούν άγρια το λαό και σαρώνουν κατακτήσεις δεκαετιών, αυτό οφείλεται στην εξασθένηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος που προξένησε και συνεχίζει να προξενεί η πολύχρονη κυριαρχία της καιροσκοπικής και συμβιβαστικής πολιτικής των ρεφορμιστικών κομμάτων. Και από την άποψη αυτή το μεγάλο ζητούμενο και το μεγάλο καθήκον στο οποίο οφείλουν να συστρατευθούν όλες οι αγωνιστικές, λαϊκές δυνάμεις, όλοι οι κομμουνιστές είναι η ανατροπή αυτής της ρεφορμιστικής κυριαρχίας στην Αριστερά.

­★★★

Μια εβδομάδα πριν τις εκλογές η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ παραχωρούν στους εαυτούς τους ώρες ατελείωτες να παρελαύνουν από τα κρατικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα, να δημαγωγούν και να εκβιάζουν μέσα από το στημένο σκηνικό απάτης, την ίδια στιγμή κρατούν μακριά τα “μικρά” λεγόμενα κόμματα και οι όποιες  “ρυθμίσεις” αποφασιστούν θα αφορούν τελικά τις ...πέντε ημέρες της επόμενης εβδομάδας.

Την ώρα που κατασπαταλούν το δημόσιο χρήμα και διαμοιράζονται μεταξύ τους δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, τόσο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, την ώρα που πλημμυρίζουν τους δρόμους με προπαγανδιστικό υλικό και βομβαρδίζουν καθημερινά τον κόσμο από τις τηλεοράσεις , οι αριστερές δυνάμεις προσπαθούν με ελάχιστα και ανύπαρκτα ουσιαστικά μέσα να διαδώσουν τις θέσεις και την πολιτική τους, να κάνουν αισθητή την παρουσία τους  στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Ο μόνος τρόπος για να διαδοθεί όσο γίνεται πιο πλατιά το αγωνιστικό μήνυμα  του Μ-Λ ΚΚΕ είναι η πιο δραστήρια και ενεργητική παρέμβαση όλων των συντρόφων, των συναγωνιστών και φί­λων του Μ-Λ ΚΚΕ, η μαζική απεύθυνσή μας στους εργαζόμενους, μέσα από τις εξορμήσεις, τις εκδηλώσεις, συζη­τήσεις και συγκεντρώσεις στο κέντρο και την επαρχία, η διακίνηση του “κοκκινοκίτρινου χαρτονιού” και του κομματικού υλικού, πόρτα–πόρτα στις συνοικίες και στους χώρους δουλειάς.

Να απευθύνουμε πλατύ αγωνιστικό κάλεσμα στον κόσμο της δουλειάς, να ζητήσουμε τη στήριξη και ενίσχυση του Μ-Λ ΚΚΕ, την υπερψήφιση του αγωνιστικού ψηφοδελτίου. Μόνο έτσι μπορεί το αγωνιστικό μήνυμα του Μ-Λ ΚΚΕ να φτάσει μακριά και να ακουστεί δυνατά. Μόνο έτσι μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια, να συνδεθούμε  με τους εργαζό­μενους, να βγούμε ενισχυμένοι από την εκλογική μάχη, να συμβάλουμε πιο ουσιαστικά και από καλύτερες θέσεις στους αυριανούς αγώνες του λαού μας.

Στα πλαίσια αυτά κλιμακώνεται η πανελλαδική προεκλογική εξόρμηση του Μ-Λ ΚΚΕ με την κινητοποίηση ό­λων των κομματικών και νεολαιίστικων δυνάμεων. Σε πολλά σημεία της Αθήνας, του Πειραιά και των εργατικών συνοικιών πραγματοποιούνται προεκλογικές εξορμήσεις. Στο Περιστέρι, την Πετρούπο­λη, τα Λιόσια, το Αιγάλεω, τον Ασπρόπυργο και την Ελευσίνα, στην Ηλι­ούπολη, το Βύρωνα, τη Δάφνη, το Μπραχάμι, την Καισαριανή, στο Κερατσίνι, τη Νίκαια, τη Δραπετσώνα και αλ­λού έγιναν και προγραμματίζονται εξορμήσεις και περιοδείες με το κοκκινοκίτρινο χαρτόνι, μοιράζονται υλικά και γίνονται συζητήσεις με τους εργαζόμενους. Πλατιά διακίνηση προεκλογικού υλικού γίνεται από το κεντρικό προ­εκλογικό περίπτερο στα Προπύλαια, ενώ συνεχίζονται οι εξορμήσεις στην επαρχία από τις οργανώσεις και τα κομματικά κλιμάκια που επισκέπτονται πόλεις και κεφαλοχώρια. Στο διά­στημα της μιας εβδομάδας που απομένει μέχρι τις εκλογές τα στελέχη του κόμματος θα αναπτύξουν τις θέσεις του Μ-Λ ΚΚΕ στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Βόλο, τη Λαμία, τα Γιάννενα, την Ηγουμενίτσα, το Ηρά­κλειο, τις Σέρρες, τη Βέροια, τη Δράμα, τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και σε μια σειρά άλλες περιοχές και πόλεις όπου προετοιμάζεται η παρέμβασή μας και οργανώνονται εξορμήσεις, έτσι ώστε το αγωνιστικό μήνυμα του Μ-Λ ΚΚΕ να φθάσει όσο γίνεται πιο πλατιά.