Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Προεκλογική συγκέντρωση-συζήτηση του Μ-Λ Κ.Κ.Ε στο Ηράκλειο



ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ Μ-Λ ΚΚΕ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ


Ο εποικοδομητικός διάλογος και ο ουσιαστικός προβληματισμός των συντρόφων, συναγωνιστών και φίλων είναι οι «λέξεις»-κλειδιά που καθρεπτίζουν το καλό και συναγωνιστικό κλίμα που διαμορφώθηκε σήμερα το βράδυ (Τρίτη 20/5) στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου, όπου πραγματοποιήθηκε η πολιτική εκδήλωση του Μ-Λ Κ.Κ.Ε εν όψει των ευρωεκλογών.
Εισηγητές στην εκδήλωση ήταν ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Αντώνης Παπαδόπουλος, και η συντρόφισσα Αρετή Σπαχή, οι οποίοι -στις πυκνές εισηγήσεις τους- αναφέρθηκαν στα βασικά σημεία της αντιϊμπεριαλιστικής πάλης που διεξάγει το Μ-Λ Κ.Κ.Ε σταθερά και αδιάλειπτα στην πορεία του και συνολικά το μ-λ κίνημα ως η πιο συνεπής έκφραση του αριστερού κινήματος από την εποχή της επικράτησης της αντεπαναστατικής γραμμής στους κόλπους του κομμουνιστικού κινήματος.
Οι εισηγητές έδωσαν βαρύτητα στην ταξική διάσταση της αντιϊμπεριαλιστικής πάλης, τονίζοντας τον εξαρτημένο χαρακτήρα του ελληνικού καπιταλισμού και ερμηνεύοντας την αντιλαϊκή λαίλαπα των μνημονίων ως έκφραση του αντιδραστικού καθεστώτος της διπλής κυριαρχίας της ντόπιας πλουτοκρατίας και του ξένου ιμπεριαλισμού.


Αναφέρθηκαν στην εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις -με ορμητήριο τις Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκές βάσεις της Σούδας- αναλύοντας την συμμετοχή της στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα και εξηγώντας την πολιτική αντίθεσή του Μ-Λ Κ.Κ.Ε στα χημικά της Συρίας ως έκφραση της συνολικότερης αντίθεσής του στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς (ΕΕ-ΝΑΤΟ).
Ανέλυσαν την αντιλαϊκή επίθεση των κομμάτων της ολιγαρχίας (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ), και των πολύχρωμων στηριγμάτων τους («Ποτάμι», «Ελιά», «ΑΝ.ΕΛ» κλπ) ενώ παράλληλα ανέπτυξαν την ξεκάθαρη αντίθεση του Μ-Λ Κ.Κ.Ε στη φιλοϊμπεριαλιστική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που δηλώνει πίστη σε Ε.Ε-Ν.Α.Τ.Ο, αλλά και στο ντόπιο κεφάλαιο, εγκλωβίζοντας τη λαϊκή δυσαρέσκεια και τα εργατο-λαϊκά στρώματα στις κατευθύνσεις που υπηρετούν τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού και της ολιγαρχίας.
Ερμήνευσαν την λαθεμένη θέση του Κ.Κ.Ε για την «ιμπεριαλιστική Ελλάδα» και τις αρνητικές συνέπειές της στην ανάπτυξη του αντιϊμπεριαλιστικού κινήματος, απορρίπτοντας συγχρόνως τις θολές αντικαπιταλιστικές θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που καταλήγουν στην πρόταση της καπιταλιστικής διαχείρισης.
Οι εισηγητές χαιρέτισαν τη συμμετοχή των συντρόφων του Κ.Κ.Ε(μ-λ) και διευκρίνισαν ότι το ζήτημα της αποχής τους από τις ευρωεκλογές δεν αποτελεί σημείο τριβής ανάμεσα στις δυο οργανώσεις, ο οποίες συγκλίνουν στο βασικό πυρήνα των θέσεων του συνεπούς, αριστερού, αντιϊμπεριαλιστικού αγώνα, όπως δείχνει και η συνεργασία τους στη Λ.Α.Α.Σ, συνεργασία που πρέπει να κατοχυρωθεί, να διευρυνθεί σε όλα τα επίπεδα, ώστε να δώσει την αναγκαία ταξική κατεύθυνση στην πάλη του λαού.
Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν γόνιμη και έθεσε πολλά και ουσιαστικά ζητήματα για τους όρους ανάπτυξης της ταξικής πάλης, τον απεγκλωβισμό των λαϊκών στρωμάτων από τη γραμμή της υποταγής, την ανασυγκρότηση του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη θετική εκτίμηση όλων των παρευρισκομένων για την αξία και τη δυναμική της ανειρήνευτης αντιϊμπεριαλιστικής πάλης που προωθούμε και προασπιζόμαστε.