Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Προεκλογική Προκήρυξη του Μ-Λ ΚΚΕ

ΕΞΩ η ΕΛΛΑΔΑ από την ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΕ
Κάτω τα υποδουλωτικά μνημόνια,
η πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της υποτέλειας.


Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, δυο χρό­νια τώρα, συνεχίζει και επιτείνει ασταμάτητα το καταστροφικό έργο των προκατόχων της κυβερνήσεων Παπαδήμου και Παπανδρέου, καταβυθίζοντας την ελληνική κοινωνία στην άβυσσο των υποδουλωτικών μνημονίων και αλυσοδένοντας τη χώρα με νέα δεσμά ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και υποτέλειας.
Κάτω από τις προσταγές και τον νεοαποικιακό έλεγχο της ΕΕ και του ΔΝΤ, οι κυβερνητικοί συνεταίροι (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) με τα απανωτά αντιλαϊκά μέτρα επί μέτρων που επιβάλλουν, άπλωσαν από τη μια ως την άλλη άκρη της Ελλάδας τη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση. Συνθλίβουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας, διαλύουν τη δημόσια παιδεία, υγεία, πρόνοια, και κατεδαφίζουν ό,τι απόμεινε από τις κοινωνικές κατακτήσεις, ξεπουλούν τον δημόσιο πλούτο, κλιμακώνοντας αδίστακτα για τους αντιλαϊκούς σκοπούς τους την καταπάτηση των δημοκρατικών ελευθεριών, την αστυνομοκρατία και κρατική τρομοκρατία, τον εκφασισμό του κράτους.
Μπροστά στις ευρωεκλογές, στήνοντας ψηφοθηρικό σκηνικό εξαπάτησης και χειραγώγησης του λαού, με την αμέριστη στήριξη των ντόπιων και ξένων αφεντικών τους, κάνουν τώρα λαθρεμπόριο ελπίδας για να εκτονώσουν τη λαϊκή αγανάκτηση και μοιράζουν προεκλογικά φιλοδωρήματα για να σκεπαστεί η μνημονιακή καταλήστευση της χώρας και η άγρια λεηλασία των πόρων κάθε λαϊκής οικογένειας.
Σύμφωνα με την κυβερνητική προπαγάνδα, που την αναπαράγουν ομόθυμα τα φερέφωνα και τα παπαγαλάκια της αντιλαϊκής εξουσίας, χάρη στην πολιτική του Σαμαρά και του κυβερνητικού συνεταίρου του, Βενιζέλου, η Ελλάδα «αλλάζει σελίδα», ανακάμπτει και «βγαίνει σιγά-σιγά από την κρίση»… Αν και χρειάζεται -όπως λένε- να γίνουν πολλά ακόμα, να συνεχιστεί η «εθνική προσπάθεια» και να εφαρμοστεί ως το τέλος σταθερά το «πρόγραμμα», με άλλα λόγια η πολιτική της πείνας που εφαρμόζουν, στο όνομα της ΕΕ και του ευρώ, εναντίον του ελληνικού λαού.
Να εξασφαλίσουν με τη ληστρική εκμετάλλευση του λαού τα ταξικά συμφέροντα της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας και πάνω απ’ όλα τα συμφέροντα των ξένων ιμπεριαλιστών κηδεμόνων της, Ευρωπαίων και Αμερικανών, που λυμαίνονται την Ελλάδα και τον λαό της, αυτή είναι η πολιτική της κλυδωνιζόμενης συγκυβέρνησης και το «πρόγραμμα» που εφαρμόζουν και φιλοδοξούν να διαιωνίσουν.
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ,
ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ
ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ Ο ΛΑΟΣ

Καμία δημαγωγία δεν μπορεί να συγκαλύψει την πραγματικότητα. Την ίδια ώρα που δημαγωγούν ασύστολα για τα υποτιθέμενα πλεονάσματα, την «έξοδο στις αγορές» και το «τέλος των μνημονίων», δεν παύουν να προωθούν και νέα εξοντωτικά μέτρα για την επομένη των ευρωεκλογών και δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσει ο εργαζόμενος λαός με τον αγώνα του, για να μπει φραγμός στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ολιγαρχίας - ΕΕ - ΔΝΤ.
Οι στυλοβάτες της εξάρτησης και της υποτέλειας, έκαναν και κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν μια τέτοια προοπτική, για να κρατούν τον λαό στη γωνία, για να ελέγχουν και διοχετεύουν την οργή του σε ανώδυνα για το σύστημα πλαίσια. Πριμοδοτούν και στήνουν απ’ τη μια μεριά, δίπλα στα υπάρχοντα, και νέα αναχώματα, ενώ απ’ την άλλη οι Μπαλτάκοι των μηχανισμών τής αντιλαϊκής εξουσίας μηχανορραφούν, όπως αποκαλύφθηκε, και «συνομιλούν» για τα παρεπόμενα, με τους φασίστες. Για να διασώσουν το σύστημα που υπηρετούν από την αγιάτρευτη κρίση του, να κερδίσουν χρόνο και να στερεώσουν την εξουσία τους που έφερε τη χώρα και τον λαό στη χρεωκοπία, αναπαράγουν τα ψεύτικα διλήμματα, συνδυάζουν τα ρόπαλα με την πιο απερίγραπτη αντιαριστερή και αντικομμουνιστική λογοκοπία, σπέρνουν στον λαό αυταπάτες και καλλιεργούν τη μοιρολατρεία.
Μπροστά στις αντιλαϊκές-αντικοινωνικές θύελλες που έρχονται μετά τις εκλογές, το πρόβλημα δεν είναι ποια αστικά κόμματα ή ποιος αντιδραστικός φιλοευρωπαϊκός συνασπισμός κομμάτων θα κληθεί να συν-διαχειριστεί την κρίση, αλλά να δυναμώσει ο μαζικός λαϊκός εξωκοινοβουλευτικός αγώνας, ο μόνος δρόμος για την προάσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού και της νεολαίας.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΞΩΡΑΪΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΕ

Παρά την πολύχρονη αντιδραστική φιλοευρωπαϊκή προπαγάνδα, όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν, πλέον, πως η Ευρωπαϊκή Ένωση, στο όνομα της οποίας ο λαός καλείται διαρκώς σε θυσίες, δεν είναι ένωση των λαών, όπως διαλαλούν οι προπαγανδιστές της, αλλά συνένωση των ιμπεριαλιστών και των λακέδων τους εναντίον των λαών. Ένας ιμπεριαλιστικός συνασπισμός που στρέφεται ενάντια στους λαούς και γίνεται θηλιά για την εργατική τάξη, την αγροτιά, τα πλατιά λαϊκά στρώματα.
Η εργατική τάξη και οι λαοί της Ευρώπης, αντιμέτωποι χρόνια με την αντιδραστική πολιτική του Μάαστριχτ και της ΟΝΕ, με τα «Σύμφωνα Σταθερότητας» και, τα πέντε τελευταία έτη, με τη βαθιά και παρατεταμένη οικονομική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, γίνονται αντικείμενο άγριας εκμετάλλευσης, ενώ δεκάδες εκατομμύρια εργαζομένων πετιούνται στην ανεργία και ένας νέος εργασιακός μεσαίωνας επιβάλλεται. Αυτή είναι η ΕΕ, και την ωμή της πραγματικότητα κανένα φιλοΕΕ τροπάριο δεν μπορεί να τη συγκαλύψει.
Τέτοιο είναι και το ρεφορμιστικό τροπάριο που επαναλαμβάνει καθημερινά τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, για μια ΕΕ -όπως λένε- «των λαών» και όχι «των τραπεζών» και του «μερκελικού νεοφιλελευθερισμού». Ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί εκλογικές αυταπάτες που υποσκάπτουν τον λαϊκό αγώνα, καθηλώνουν στην αναμονή και παραπέμπουν τη λύση των προβλημάτων στην υποτιθέμενη «κυβέρνηση της Αριστεράς». Όχι μόνο δεν στέκεται απέναντι στην ιμπεριαλιστική ΕΕ, αλλά, αντίθετα, απροκάλυπτα την εξωραΐζει. Για δεκαετίες, οι κυρίαρχες δυνάμεις που τον συγκροτούν ορκίζονται στο όνομα της ΕΟΚ και της ΕΕ, της Ευρωζώνης και του Ευρώ, και ταυτίστηκαν με τη στρατηγική της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης, πασχίζοντας να περάσουν μέσα στο λαϊκό και αριστερό κίνημα τη θέση για το σφιχτοδέσιμο της Ελλάδας στο άρμα της ΕΕ. Δεν μπορούν και δεν θέλουν να σταθούν αντιμέτωποι και να καταγγείλουν την πολιτική που εκπορεύεται από την ΕΕ, η πεμπτουσία της οποίας είναι η βάρβαρη πολιτική των μνημονίων. Η «ανατροπή» που θα εφαρμόσουν, αν βρεθούν στην εξουσία, δεν θα είναι τίποτα περισσότερο από ένα ρετουσαρισμένο μνημόνιο που σκοπεύουν να «διαπραγματευτούν» στα πλαίσια της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ.
Από την άλλη μεριά, η ηγεσία του ΚΚΕ, παραπέμποντας τη λύση όλων των προβλημάτων στη μελλοντική «λαϊκή εξουσία» του, όχι μόνο δεν κάνει αγώνα για άμεση έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ (και το ΝΑΤΟ) και για την απαλλαγή από τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, αλλά αντίθετα καταγγέλλει όσους μιλούν για εξάρτηση και υποτέλεια· προβάλλοντας εξωφρενικές ψευτοθεωρίες περί «ιμπεριαλιστικής Ελλάδας», αρνείται και θεωρεί ξένο προς τα λαϊκά συμφέροντα, παρωχημένο και εκτός εποχής, τον αγώνα για εθνική ανεξαρτησία! Στην πραγματικότητα η ηγεσία του ΚΚΕ εξωραΐζει το σημερινό σύστημα της εξάρτησης και της υποτέλειας, παραγνωρίζει και συγκαλύπτει την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική επικυριαρχία του ιμπεριαλισμού, και τον αφήνει στο απυρόβλητο.

ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η υπαγωγή της Ελλάδας σε διεθνή οικονομικό έλεγχο και επιτήρηση κατέδειξε τον ρόλο του δυνάστη που ασκεί πάνω στη χώρα μας ο ιμπεριαλισμός.
Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί κάθε εργαζόμενο, δημοκράτη και πατριώτη, κάτω από το φως των οδυνηρών οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων της τελευταίας τετραετίας, να παλέψει για να φύγει η Ελλάδα από την ιμπεριαλιστική ΕΕ, για να ανατραπεί η πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της υποτέλειας, σαν αναπόσπαστο τμήμα του ασίγαστου αγώνα του λαού μας να απαλλαγεί από την κυριαρχία του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας.

ΕΞΩ από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ
ΕΙΡΗΝΗ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑ­ΤΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
Στηρίξτε, ψηφίστε 
Μ-Λ ΚΚΕ