Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Όχι στο ξεπούλημα του Καρτερού!



EΡΓ.Α.Σ. 
(ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ)
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


·         ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΤΕΡΟΥ, ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ.

·         ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

·        ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ» ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ


ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΡΤΕΡΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (22/6) ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΘΑ.


Η ΕΡΓΑΣ (Εραγτο-υπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση) και η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ καταγγέλλει το βάρβαρο μέτρο της ιδιωτικοποίησης της παραλιακής έκτασης του Καρτερού (251 στρεμμάτων) από την αντιλαϊκή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, στα πλαίσια της υπηρέτησης των αιτημάτων της κερδοφορίας του μονοπωλιακού κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου, και στη βάση της υλοποίησης των εντολών των ιμπεριαλιστών κηδεμόνων και προστατών της (ΕΕ-ΔΝΤ).
Το ξεπούλημα της δημόσιας γης στην περιοχή του Καρτερού είναι ενταγμένο στο πλαίσιο της απόφασης «στρατηγική αξιοποίησης» της δημόσιας γης από την Περιφέρεια Κρήτης, η οποία λειτουργεί ως μακρύ χέρι της κεντρικής διοίκησης, υλοποιώντας τις αποφάσεις της εκχώρησης της δημόσιας περιουσίας στους ιδιώτες, στη βάση της ένταξής τους στα πακέτα του ΕΣΠΑ, της αύξησης τη κερδοφορίας τους και της εμπορευματοποίησης όλων των δημοσίων υπηρεσιών σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.
Η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας έκτασης στην παραλιακή ζώνη του Καρτερού, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ αποτελεί τον ένα κρίκο στην αλυσίδα των ιδιωτικοποιήσεων που θα ακολουθήσουν και θα αφορούν όλη τη δημόσια περιουσία στη βόρεια παραλία του νησιού, όπως είναι η ζώνη της πρώην Αμερικάνικης Βάσης στις Γούβες, τα δυο Αοράκια, η περιοχή της αμμουδάρας στα Λινοπεράματα κλπ.
Στην κατεύθυνση της υλοποίησης της αντιλαϊκής καταιγίδας της ιδιωτικοποίησης, οι δήμοι -λειτουργώντας στη βάση του αντιλαϊκού θεσμικού πλαισίου (ν. «Καλλικράτης»)- μετατρέπονται σε ιμάντα μεταβίβασης της αντιδραστικής πολιτικής στις τοπικές κοινωνίες, αναγνωρίζοντας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις τη δυνατότητα ανάπτυξης «εμπορικής» δραστηριότητας στις παραλίες και γενικά στους δημόσιους χώρους. Μετατρέπονται δηλ σε Α.Ε. που μεσολαβούν ανάμεσα στο κράτος και στους ιδιώτες επιχειρηματίες, υπογράφοντας συμβάσεις εκμετάλλευσης της δημόσιας γης από επιχειρηματικούς ομίλους, με τον όρο της παροχής του 20% του κέρδους στο καπιταλιστικό δημόσιο.
Πρόκειται για τη στυγνά αντιλαϊκή πολιτική του ξεπουλήματος του δημοσίου πλούτου στια αρπακτικά του τουριστικού και επιχειρηματικού κεφαλαίου, τα οποία -κατοχυρώνοντας τη δυνατότητα της εκμετάλλευσης της δημόσιας περιουσίας, μέσω των δημοτικών επιχειρήσεων και των ΣΔΙΤ- ουσιαστικά γίνονται κάτοχοι της παραλίας και της δημόσιας γης, αποκλείοντας τα λαϊκά στρώματα από βασικά αγαθά, όπως είναι η ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στην παραλία, σε μια περίοδο μάλιστα πείνας, ανεργίας και λαϊκή εξαθλίωσης.
Αυτή την αντιλαϊκή πολιτική της εκποίησης της δημόσιας γης και της... εκδίωξης των λαϊκών στρωμάτων ακόμη και από τις παραλίες υλοποιούν οι δήμοι λόγω των αντιλαϊκών συσχετισμών (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ) που βρίσκονται στην υπηρεσία του κεφαλαίου, συγκαλύπτοντας τη βάρβαρη πολιτική τους, με παραπλανητικούς όρους, όπως βιώσιμη ανάπτυξη κλπ., σταθερά υπηρετώντας την αντιλαϊκή επίθεση και υπονομεύοντας τα λαϊκά συμφέροντα και τις κατακτήσεις.
Στον ίδιο δρόμο όμως και η σοσιαλδημοκρατική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει το αίτημα της «υγιούς επιχειρηματικότητας»,βάζοντας πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και αποπροσανατολίζοντας τα λαϊκά στρώματα για τους δήθεν «φιλολαϊκούς»(!) επιχειρηματίες που θα πετύχουν το αδύνατο, δηλ να υποτάξουν το αίτημα της κερδοφορίας τους στην ανάγκη του συλλογικού συμφέροντος.
Στη βάση αυτή, η ΕΡΓΑΣ και η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών δηλώνει ότι ο μόνος δρόμος για την ΑΠΟΤΡΟΠΗ των ιδιωτικοποιήσεων και την ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ του δικαιώματος του λαού σε βασικά αγαθά είναι η πάλη για την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ όλου του αντιλαϊκού θεσμικού πλαισίου επιβολής των βάρβαρων μέτρων, η μαζική αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις της εγχώριας ολιγαρχίας, με τη στήριξη των ιμπεριαλιστών προστατών τους (ΕΕ-ΔΝΤ).

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ο ΜΟΝΟΣ  ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΖΙΚΟΣ ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ.-ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ