Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Παρουσίαση ψηφοδελτίου στα Χανιά

Πριν σας παρουσιάσουμε τους υποψηφίους στα Χανιά της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ μ-λ Μ-Λ ΚΚΕ, θεωρούμε απαραίτητη μία σύντομη αναφορά που προσδιορίζει την κομβική διαφορά και αντίθεση μας όχι μόνο με τα αντιδραστικά και σε μεγάλο βαθμό πλέον ανυπόληπτα αστικά κόμματα ΝΔ- ΠΑΣΟΚ. Κόμματα που υπηρετώντας τόσες δεκαετίες το σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης και υλοποιώντας μέχρι κεραίας τις εντολές των αμερικανοευρωπαίων ιμπεριαλιστών, οδήγησαν στην σημερινή δυστυχία και αγανάκτηση τον ελληνικό λαό. Σήμερα τα ίδια αυτά κόμματα και το προσωπικό τους τρομοκρατούν και απαιτούν με αναίδεια ξανά την επανεκλογή τους, έτσι ώστε να συνεχίσουν ακάθεκτοι και αναβαπτισμένοι την προώθηση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής.

Αλλά δυστυχώς μας διαχωρίζει και από όλο σχεδόν το φάσμα της επίσημης και εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Μιας αριστεράς που θεοποιεί τις εκλογικές διαδικασίες και τις αναγορεύει σε κεντρικό εργαλείο ή και ακόμη σε αποκλειστικό πεδίο εφαρμογής της συνδιαχειριστικής και αδρανοποιητικής λογικής της. Μιας αριστεράς υποσχόμενη και οραματιζόμενη ή κυβερνήσεις με αριστερή διαγωγή, ή μεταβατικά προγράμματα, ή λαϊκή εξουσία, με ένα λαό όμως καθηλωμένο στο σταυρό του μαρτυρίου του και εννοείται πάντοτε μέσα στα άθικτα και βάρβαρα σύνορα, του σε βαθειά κρίση και βαριά εξάρτηση ελληνικού καπιταλισμού.
Αποτελεί λοιπόν το σχήμα, του ΚΚΕ(μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ εκλογική συνεργασία, επανάληψη της κοινής καθόδου των δύο οργανώσεων στις προηγούμενες εκλογές του 2012 και το σπουδαιότερο τη συνέχιση της καθημερινής και επίμονης παρέμβασης και συμμετοχής μέσα στο εργατολαϊκό κίνημα, στηρίζοντας κάθε εστία αντίστασης. Επιδιώκοντας την ανάπτυξη μικρών αλλά και μετωπικών αγώνων για την απόκρουση της ανελέητης επίθεσης του κεφαλαίου και προσπαθώντας διαρκώς για την ανασυγκρότηση του μαζικού, διεκδικητικού, αντιιμπεριαλιστικού και κομουνιστικού κινήματος στην προοπτική θέσπισης μιας εκ θεμελίων διαφορετικής απελευθερωμένης κοινωνίας.
Διατρανώνουμε, και με τη συμμετοχή μας στις εκλογές, την άποψη πως ο κοινοβουλευτικός αγώνας πρέπει να λειτουργεί σαν ένα επικουρικό μονάχα συμπλήρωμα της ταξικής πάλης και σε καμία μα καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνεπάγεται την ολοκληρωτική υποκατάστασής της . Διαφορετικά η εκλογική αποχαύνωση σε συνδυασμό με την συστηματική υπονόμευση των όποιων αγωνιστικών διαθέσεων εκδηλώνονται (όπως αυτών ακριβώς της προηγούμενης περιόδου), θα φέρνουν τον λαό μας στο βαθμό της σημερινής παραλυσίας. Θα τον καταντούν έτσι έρμαιο και ανήμπορο να απαντήσει αποφασιστικά στο σφυροκόπημα που συνεχώς θα δέχεται.
Αν δηλαδή υποχρεωνόμαστε να συμπυκνώσουμε σε μια μόνο φράση τον πυρήνα των προεκλογικών μας θέσεων, θα λέγαμε πως χρήσιμη ψήφος δεν είναι αυτή που προκύπτει μέσα από εκβιασμούς, από φόβο και πανικό. Δεν πρέπει να είναι προϊόν μονοσήμαντης οργής και αποδοκιμασίας ή καταδικασμένου πειραματισμού και εύκολης δοκιμής ενός νέου σωτήρα (που προκαταβολικά ο ΣΥΡΙΖΑ ορκίζεται νυχθημερόν υποταγή στα κέντρα που διαφεντεύουν τη μοίρα του τόπου μας και τα οποία δηλώνουν ανένδοτα για την απάλυνση της αντιλαϊκής τους λύσσας). Αλλά ψήφος στην άποψη που ισχυρίζεται και καλεί τον ίδιο τον λαό να αποτελέσει αυτός τον μοναδικό εγγυητή και υπερασπιστή των δίκιων του με τη διαρκή (πριν και μετά τις εκλογές) σύγκρουσή του με το σύστημα.
Ζητάμε τη ψήφιση και στήριξη του συνδυασμού μας, που αποτελεί ουσιαστικά μια πρόταση αγώνων και ένα προσκλητήριο ο λαός να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων και όχι ένας παθητικοποιημένος ψηφοφόρος.
Οι υποψήφιοι του συνδυασμού μας είναι ήδη παλιοί γνώριμοι στη χανιώτικη κοινωνία και οι περγαμηνές τους προέρχονται από την αδιάλειπτη παρουσία τους στους αγώνες ενάντια στην ύπαρξη των αμερικάνικων βάσεων και τον ιμπεριαλιστικό παράγοντα , κατά της ρίψης των χημικών στη Μεσόγειο, στις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις κατά των μνημονιακών μέτρων και γενικά κατά της πολιτικής της φτώχειας, ανεργίας, καταστολής, φασισμού και πολέμου.

ΑΡΧΟΛΕΩΝ ΑΡΤΕΜΙΟΣ του Κωνσταντίνου, συνταξιούχος νοσοκομειακός γιατρός
ΚΟΚΟΛΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ του Νικολάου, γεωπόνος
ΝΤΑΜΑΔΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Εμμανουήλ, συνταξιούχος οικοδόμος
ΡΙΤΖΑΚΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ του Ιωσήφ, ιδιωτικός υπάλληλος
ΧΑΡΤΖΟΥΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Νικολάου, γεωπόνος