Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ




ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗ ΒΙ.ΠΕ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

  • ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ Η ΝΕΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ  ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ  ΠΟΥ  ΙΣΧΥΑΝ
  • ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
  • ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ  ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Η ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή της στη βάρβαρη πολιτική των απολύσεων και του εργασιακού μεσαίωνα που τηρεί η νέα εταιρία«Waste Solutions»  που αναλαμβάνει  τη διαχείριση του εργοστασίου  της «Ανακύκλωσης» στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου, μετά τη λήξη της εργολαβίας της εταιρίας «Creta Eco Phoenix» (31/10/2015)
Η νέα εταιρία  αθετεί τις υποσχέσεις της για επαναπρόσληψη όλων των παλιών εργαζομένων και διατήρηση των εργασιακών σχέσεων που είχαν κατακτήσει,  έχοντας    τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου και της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) που είναι αρμόδια για τις εργολαβίες. Επιπλέον, περιφρονεί και παρακάμπτει την ομόφωνη απόφαση του σωματείου  των εργαζομένων στην ανακύκλωση για ικανοποίηση των αιτημάτων των παλιών εργαζομένων.
Η εταιρία«Waste Solutions» -απαξιώνοντας  κάθε έννοια εργατικού  δικαιώματος και κατεδαφίζοντας  τις κατακτημένες με ανυποχώρητο αγώνα εργασιακές σχέσεις-  κραδαίνει το ρόπαλο της απόλυσης στους παλιούς εργαζομένους, ενώ την ίδια στιγμή ετοιμάζεται  να προσλάβει νέο εργατικό προσωπικό, με μειωμένες αποδοχές και διευρυμένο ωράριο. Αυτή είναι η πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατ' εντολή των ιμπεριαλιστών. Πρόκειται  για την   πολιτική του τρόμου που απαιτεί  από τους εργαζόμενους να παραιτηθούν από όλες τις εργασιακές κατακτήσεις και τα δικαιώματά τους, να σκύψουν το κεφάλι  και να προσαρμοστούν στο νέο  μοντέλο της απασχολισιμότητας και  σύγχρονης δουλείας.
  • ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
  • ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ.
  • ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.
  • ΔΙΑΤΡΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ  ΑΝΤΙΘΕΣΗ  ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΤΡΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ.