Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣ: Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ - ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ


Να φτιάξουμε  ισχυρό μέτωπο αντίστασης και αγώνα με στόχο την ανατροπή του αντιασφαλιστικού νόμου!
Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το τσάκισμα των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων και συνολικά τη διάλυση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που χτίστηκε με τους αγώνες και τον ιδρώτα εκατομμυρίων εργαζομένων.Η Κυβέρνηση ονομάζοντας «αναγκαία αναδιάρθρωση» και «δίκαιη μεταρρύθμιση» τη λεηλασία των συντάξεων και των ασφαλιστικών ταμείων επιχειρεί να περάσει ένα νομοσχέδιο που καμία από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις δεν τόλμησε. Με τη δημοσιοποίηση των προτάσεων που θα αποτελέσουν την αφετηρία της συζήτησης με την τρόικα γίνεται σαφές ότι μπαίνουν στο στόχαστρο όλα τα εναπομείναντα ασφαλιστικά δικαιώματα.


Με το νέο σύστημα επανυπολογισμού των συντάξεων και τη συρρίκνωση του ποσοστού αναπλήρωσης, πλήττονται παλιοί και νέοι συνταξιούχοι, οι οποίοι είτε άμεσα είτε από το 2018 και μετά θα βρεθούν αντιμέτωποι με μειώσεις έως και 30%. Αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές ιδιαίτερα όσον αφορά τους αγρότες (που τριπλασιάζονται!) και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Στο στόχαστρο μπαίνουν και αναπηρικές συντάξεις, ενώ το ΕΚΑΣ καθώς και οι επικουρικές σταδιακά καταργούνται. Καταργούνται τα κατώτατα όρια σύνταξης και θεσπίζεται η «εθνική σύνταξη» στα 386 ευρώ, όμως ακόμα και αυτά τα ψίχουλα δεν θα είναι δεδομένα για όλους. Ενοποιούνται όλα τα ταμεία συντάξεων καθώς και τα ταμεία πρόνοιας σε ένα ενιαίο ταμείο-μαμούθ με κορμό το ΙΚΑ που θα ονομάζεται Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης. Λεηλατούνται λοιπόν όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και οι περιουσίες τους, ενώ στον νέο αυτό φορέα θα ισχύουν κοινοί κανόνες υπολογισμού συντάξεων με στόχο τη συρρίκνωση όλων των παροχών προς τους ασφαλισμένους. Ταυτόχρονα πριμοδοτούνται οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Τα παραπάνω αποτελούν προτάσεις της Κυβέρνησης, είναι σαφές ότι μετά από τις παρεμβάσεις της τρόικας το τελικό νομοσχέδιο θα είναι πολύ χειρότερο.

Κανένας λοιπόν δεν εξαιρείται, κανένας δεν μένει στο απυρόβλητο. Νέοι, άνεργοι, εργαζόμενοι συνταξιούχοι, λαϊκά νοικοκυριά που επιβιώνουν από μία σύνταξη, φτωχομεσαία αγροτιά και ελεύθεροι επαγγελματίες βρίσκονται αντιμέτωποι με τη βάρβαρη επίθεση Κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ.
Απαιτείται λοιπόν κοινός βηματισμός, συντονισμός εργαζομένων συνταξιούχων και ανέργων. Συσπείρωση στα σωματεία και γενικές συνελεύσεις με στόχο να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις που θα κλιμακώνονται μέχρι να ανατραπεί αυτό το αντιασφαλιστικό έκτρωμα!
Η Κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι το ασφαλιστικό αποτελεί κόκκινο πανί για τα λαϊκά στρώματα. Φοβάται ότι αυτήν τη φορά δεν θα μπορέσει να συγκρατήσει τη λαϊκή οργή, αυτός είναι ο λόγος που με ακατάσχετη ψευδολογία προσπαθεί να παρουσιάσει το άσπρο μαύρο, αυτός είναι ο λόγος που ζητάει απελπισμένα τη συναίνεση όλων των μνημονιακών κομμάτων.

ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ μαζί με τις συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν χέρι βοηθείας στην κυβερνητική πολιτική κρατώντας τα σωματεία σε πλήρη αδράνεια, χωρίς γενικές συνελεύσεις. Είναι βέβαιο ότι και αυτήν τη φορά θα ακολουθήσουν τη γνωστή τακτική της εξαγγελίας κινητοποιήσεων χωρίς καμία προετοιμασία και στόχο.

Να μην επιτρέψουμε στις συνδικαλιστικές ηγεσίες του συμβιβασμού και της υποταγής να εξαντλήσουν τη δύναμη του συνδικαλιστικού κινήματος σε μία συγκέντρωση ή απεργία την ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου.

Επιλέγουμε τον δρόμο της οργάνωσης και του αγώνα, παλεύουμε για τον συντονισμό όλων των εργαζομένων, άνεργων και συνταξιούχων σε έναν μαζικό παρατεταμένο απεργιακό αγώνα με στόχο να μην περάσει από τη Βουλή και να μην εφαρμοστεί κανένα αντιασφαλιστικό μέτρο!

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα σε αξιοπρεπείς συντάξεις, στη δημόσια δωρεάν υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη!
.