Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Και τώρα ήρθε η ώρα της μεγάλης αλήθειας!
 Άρχισαν από 1/7 να εφαρμόζονται τα μέτρα που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και που αφορούν τις νέες κύριες και επικουρικές συντάξεις. Μαζί με αυτά αρχίζει να ξεφτίζει και ο τελευταίος κουρελιασμένος μανδύας με τον οποίο τα παπαγαλάκια της πιο άθλιας κυβέρνησης που γνωρίσαμε σαν εργαζόμενοι και σαν συνταξιούχοι. Από 1/7 λοιπόν κάθε συνταξιούχος κατάλαβε την οδυνηρή αλήθεια για τις προκλητικές περικοπές στις συντάξεις και τα μερίσματα. Οφείλουμε να προειδοποιήσουμε ότι αυτός είναι ο πρώτος κύκλος περικοπών. Είναι βέβαιο ότι πολύ σύντομα ίσως και μέσα στο 2016 θα ακολουθήσει και νέα περικοπή στις αποδοχές μας αφού η κυβέρνηση με τον περίφημο νόμο –κόφτη έχει όλα τα εργαλεία για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των ληστών –δανειστών της Ε.Ε. και του ΔΝΤ!

Συνάδελφοι                                                               
Λέμε με απόλυτη αίσθηση το λόγου μας ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι η χειρότερη της μεταπολίτευσης (ξεπέρασε ακόμα και τη κυβέρνηση Μητσοτάκη του 1990-93), όχι γιατί οι προηγούμενες ήταν καλύτερες, αλλά γιατί η σημερινή έρχεται να ξεφτιλίσει κάθε λαϊκή προσδοκία και να προδώσει όλους αυτούς που πίστεψαν ότι μια κυβέρνηση της «αριστεράς» δεν πρόκειται να τους λειώσει με το τρόπο που σήμερα νοιώθουν.
Προσπαθήσαμε να σας πείσουμε τη προηγούμενη περίοδο ότι οι προσδοκίες ήταν ψεύτικες! Προσπαθήσαμε να σας πείσουμε ότι οι σημερινοί «κυβερνήτες» είναι πολιτικοί απατεώνες δεν έχουν καμία σχέση με την αριστερά, ότι είναι οι πιο πιστοί υπηρέτες των ιμπεριαλιστικών κύκλωντης Ε.Ε και του ΔΝΤ, αλλά και της ντόπιας πλουτοκρατίας. Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί και πάλι να επαναλάβουμε όλα τα επιχειρήματα του παρελθόντος. Φανταζόμαστε ότι θα είναι αρκετό να δει καθένας τη σύνταξη του και να βγάλει τα απαραίτητα συμπεράσματα.

Συνάδελφε συνταξιούχε,
Είμαστε βέβαιοι ότι τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης που σήμερα κρύβονται, σύντομα θα εμφανιστούν ξανά για να σου βάλουν ψεύτικα διλλήματα. Και τι θέλετε δηλαδή να έρθει ο Μητσοτάκης; Ξεχνάτε τις απολύσεις και τις περικοπές της κυβέρνησης Σαμαρά; Η απάντηση μας πρέπει να είναι καθαρή και δυνατή. Πρώτον τα μέτρα όλων των μνημονιακών κυβέρνήσεων δεν διαφέρουν σε τίποτε μεταξύ τους. Κοινός παρονομαστής όλων των πολιτικών τους είναι η λεηλασία των εργαζομένων και συνταξιούχων και το ξεπούλημα του πλούτου της χώρας. Και δεύτερον  η επιστροφή ή όχι του Μητσοτάκη και της ΝΔ θα είναι αποκλειστικό αποτέλεσμα της πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης και κανενός άλλου!Πέρα όμως απ’ τη διαπίστωση της πολιτικής της ολοκληρωτικής φτώχειας που εφαρμόζει η κυβέρνηση έχει μεγάλη σημασία τι κάνουμε και εμείς οι ίδιοι. Είναι αλήθεια ότι οι συνταξιούχοι είμαστε ο «αδύναμος κρίκος» και ο πιο εύκολα λεηλατούμενος κλάδος από κάθε κυβέρνηση. Οφείλουμε όμως να είμαστε πάντα σε εγρήγορση. Να είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους συναδέλφους μας και να παλεύουμε μαζί τους.Οφείλουμε όμως να κατανοήσουμε επίσης και τις πραγματικές αιτίες που γεννούν τη σημερινή εξαθλίωση. Είναι βέβαιο ότι αν η καθημερινή μας πάλη δεν στοχεύει στους πραγματικούς υπεύθυνους για τη σημερινή μας κατάσταση, τότε θα ανακυκλώνουμε τη μιζέρια μας ενώ αυτοί θα αισθάνονται ασφαλείς.

Δεν έχουμε τίποτε να φοβηθούμε! Να παλέψουμε για τη σύνταξη και όλα τα δικαιώματα μας!
Να αποκαλύψουμε το πραγματικό ρόλο της κυβερνητικής πολιτικής! Να αντισταθούμε στη πολιτική της εξάρτησης και της υποταγής σε Ε.Ε.- ΔΝΤ- ΗΠΑ, που γεννά τη φτώχεια και τη καταστροφή!
Υπάρχουν και μηνύματα με θετικό πρόσημο. Οι Βρετανοί τόλμησαν να συγκρουστούν και έφεραν μεγάλη αναταραχή! Αυτό είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα!