Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Συνέχεια του Αγώνα για την ακύρωση των σεμιναρίων των Διευθυντών



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ Β΄ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ» ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (16/6) ΣΤΟ Γ.Ε.Λ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ

  • Χαιρετίζουμε την αγωνιστική στάση των συναδέλφων διευθυντών που συμμετείχαν στη στάση εργασίας της ΕΛΜΕ και αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στο πρώτο «μάθημα» για την εφαρμογή του αντιλαϊκού μέτρου της «αξιολόγησης»-κατηγοριοποίησης-απόλυσης.
  • Χαιρετίζουμε επίσης την αγωνιστική στάση του συλλόγου διδασκόντων του λυκείου του Αρκαλοχωρίου που στάθηκε στο πλευρό της ΕΛΜΕ, υπερασπίζοντας τις συλλογικές αποφάσεις.
  • Καλούμε τους διευθυντές που προσκαλούνται από τη διεύθυνση Β/θμιας στο Β΄ «μάθημα» υπονόμευσης των συλλογικών συμφερόντων να ακολουθήσουν το αγωνιστικό παράδειγμα των συναδέλφων, να μην συμμετάσχουν στα «σεμινάρια» που τους μετατρέπουν σε μακρύ χέρι επιβολής των βάρβαρων μέτρων.
  • Καλούμε επίσης τη διοίκηση (διεύθυνση Β/θμιας και περιφερειακή διεύθυνση) να εγκαταλείψουν την τακτική του «κλεφτοπόλεμου» εναντίον της ΕΛΜΕ και των αγωνιζόμενων συναδέλφων, με στόχο την υπόσκαψη της αγωνιστικής διάθεσης και διεκδικητικής δράσης του σωματείου εν μέσω εξετάσεων.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ δηλώνει ότι η αντιλαϊκή πολιτική της κατεδάφισης των θεμελιωδών εργασιακών, δημοκρατικών και μορφωτικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων που να εφαρμόζει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-πιστή στο αίτημα της ντόπιας ολιγαρχίας και στις κατευθύνσεις των ιμπεριαλιστών κηδεμόνων της (ΕΕ-Δ.Ν.Τ) συναντά καθημερινά τη λαϊκή κατακραυγή, αποδοκιμασία και αντίσταση.
Το στυγνά αντιλαϊκό μέτρο της «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ»-ΑΠΟΛΥΣΗΣ είναι δεμένο με την ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ των μαθητών της Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ, συμπορεύεται με τις ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ των σχολείων και τις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ των εκπαιδευτικών που προηγήθηκαν και με αυτές που έπονται, συνδέεται με τη βαναυσότητα της κατασταλτικής πολιτικής ενάντια στις δίκαια αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπουργείου οικονομικών, που διεκδικώντας το ψωμί τους «ζημιώνουν» (!) το δημόσιο συμφέρον. Είναι άρρηκτα δεμένο με την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ, όπως δείχνουν οι μαζικές απολύσεις των εργατών στη χαλυβουργία και τη συνολικότερη πολιτική της σύνθλιψης των λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων που επιβάλλει η εγχώρια ολιγαρχία, με τη στήριξη των ιμπεριαλιστών προστατών της.
Το βάρβαρο μέτρο της «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ» σηματοδοτεί την ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ακόμη και των υπολειμμάτων των δημοκρατικών μας κατακτήσεων και ανοίγει το δρόμο για τις ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, την κατάργηση κάθε δημοκρατικής κατάκτησης του συλλόγου διδασκόντων, την πλήρη ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της εκπαίδευσης και την επίταση των ταξικών φραγμών στη μόρφωση.
Για τους παραπάνω λόγους, καλούμε τους συναδέλφους να ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΝ στον ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ενάντια στην πολιτική που ΑΚΥΡΩΝΕΙ τον εκπαιδευτικό ως δάσκαλο και τον μετατρέπει σε «σκυφτό», πειθαναγκασμένο, ανασφαλή και χειραγωγημένο υπάλληλο μιας χρήσης, ελαστικώς απασχολούμενο στο σχολείο της αγοραίας πληροφορίας και της ταξικής απόρριψης.
Στη βάση αυτή, καλούμε τους συναδέλφους διευθυντές να λειτουργήσουν με αίσθημα συλλογικής ευθύνης και δημοκρατικής δεοντολογίας, να ΥΠΑΚΟΥΣΟΥΝ στις ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ (ΟΛΜΕ-ΟΛΜΕ) για ΑΠΟΧΗ από τα «ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ» ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΒΑΡΒΑΡΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ. Γιατί η «αξιολόγηση» -είτε αφορά τα σχολεία είτε τους συναδέλφους- είναι μέτρο που απλώς ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ενάντια στη σταθερή εργασία και αμοιβή, στην οργανική θέση, τα δημοκρατικά δικαιώματα του συλλόγου διδασκόντων, την άμβλυνση των ταξικών φραγμών, στο δικαίωμα της νεολαίας για μόρφωση.
Η «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» γίνεται το ΜΕΣΟ για το ΞΕΘΕΜΕΛΙΩΜΑ ακόμη και των πιο βασικών κατακτήσεων του λαϊκού κινήματος στο χώρο της εκπαίδευσης.

  • ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (16/6) ΣΤΟ Β΄ «ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ» ΤΗΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ.
  • ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΕΛΜΕ-ΟΛΜΕ) ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΧΟΥΝ ΑΠΟ «ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ» ΠΟΥ ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ.
  • ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ «ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ» ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ.
  • ΝΑ ΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ.
  • ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ -ΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ- ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ-ΔΑΣΚΛΑΟΥΣ-ΓΟΝΕΙΣ-ΜΑΘΗΤΕΣ.
  • Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗ ΝΙΚΗ.