Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Να μην πραγματοποιηθούν τα σεμινάρια της «Επιμόρφωσης» των Διευθυντών για την «Αξιολόγηση»



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΗΣ «ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ»
ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΡΟΥ
ΤΗΣ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ»-ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ-ΑΠΟΛΥΣΗΣ.

ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΟΥ… ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΕ “MANAGERS”.

ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ Η ΕΛΜΕ ΚΑΙ Η ΟΛΜΕ.

ΟΛΟΙ ΈΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΛ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΕΥΗ (13/6),
ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ
ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΜΑΣ.

ü  ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ.

ü  ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ.

Η αντιλαϊκή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου -παρά την εντεινόμενη λαϊκή δυσαρέσκεια που καταγράφηκε και στα εκλογικά αποτελέσματα- συνεχίζει.. ακάθεκτη το στυγνά αντιλαϊκό έργο της, επιμένοντας στην υλοποίηση όλων των βάρβαρων μέτρων που διαλύουν ακόμη και τα απομεινάρια των λαϊκών κατακτήσεων στο χώρο της εκπαίδευσης.
Στη βάση, προγραμματίζονται από τις διευθύνσεις τα σεμινάρια «επιμόρφωσης» των διευθυντών των σχολείων, που έχουν στόχο έχουν να μετατρέψουν τους διευθυντές σε «μακρύ χέρι» της διοίκησης, σε μηχανισμό εφαρμογής της πολιτικής που:

·         Καταργεί το διευθυντή ως μέλος του συλλόγου και τον μετατρέπει σε ‘manager’ μιας μονάδας που θα λειτουργεί με ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια.
·         Καταργεί την οργανική θέση και σταθερή εργασία, στη βάση της γενίκευσης των εργασιακών σχέσεων της ελαστικής απασχόλησης
·         Καταργεί τις εργασιακές και δημοκρατικές κατακτήσεις του συλλόγου διδασκόντων
·         Επιβάλλει τις «Απολύσεις» των εκπαιδευτικών και το καθεστώς της εργασιακής περιπλάνησης και τρομοκράτησης
·         Επιτείνει τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση, εξωθώντας στο κοινωνικό και μορφωτικό περιθώριο τα παιδιά από τα λαϊκά στρώματα.
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΜΑΣ Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΊΝΑΙ Η ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΑΛΗ.