Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ.



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
&
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΕΡΓ.Α.Σ.)

  • ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟ-ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (23/9). 
  •  ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ. 
  •  Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΕΙΝΑΙ  ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΑΙΜΑΤΗΡΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ. 
  •  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. 
  •  ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ, ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ- ΑΝΕΡΓΙΑΣ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-Δ.Ν.Τ-ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ.

Συνάδελφοι, με μια πρωτοφανή στα μεταπολιτευτικά χρονικά δικαστική απόφαση, η συγκυβέρνηση της ολιγαρχίας (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ) επιδιώκει να θέσει στο γύψο το συνδικαλιστικό και ευρύτερα το λαϊκό κίνημα, σε μια περίοδο επίτασης της αντιλαϊκής πολιτικής των απολύσεων, της ανεργίας, της πείνας, της λαϊκής εξαθλίωσης, με στόχο να υπηρετηθούν τα συμφέροντα της εγχώριας ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστών προστατών της (ΕΕ-Δ.Ν.Τ).
Συγκεκριμένα, με απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική η απεργίααποχή που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, με στόχο την αντίσταση των εργαζομένων στο βάρβαρο μέτρο της «Αξιολόγησης»-Απόλυσης και με διεκδίκηση την κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων (4250, 2440 κλπ), που ισοπεδώνουν τα θεμελιώδη δικαιώματα στη σταθερή εργασία και αμοιβή, εισάγουν ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια στη λειτουργία του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα (παιδεία-υγεία-δημόσια διοίκηση, δήμοι), παράγουν «χωματερές» απολυμένων, γενικεύουν την απασχολισιμότητα, επιτείνουν τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση, εμπορευματοποιούν την υγεία, δημιουργούν συνθήκες του μεροκάματου του τρόμου, κατεδαφίζουν βασικά εργασιακά, δημοκρατικά δικαιώματα και συλλογικές κατακτήσεις.
Μάλιστα αξίζει να τονιστεί ότι -με βάση την απόφαση του δικαστηρίου- η απεργία της ΑΔΕΔΥ κρίνεται παράνομη και καταχρηστική, επειδή δε μπορεί να έχει ως «αίτημα την κατάργηση του νόμου» (!). Ουσιαστικά δηλ ποινικοποιείται όχι μόνο η δράση, αλλά και η σκέψη, όχι μόνο ο αγώνας, αλλά και αιτήματά του, τα οποία πρέπει να... συμμορφώνονται με το πλαίσιο της εφαρμοζόμενης αντιδραστικής πολιτικής, να παίρνουν δηλ τη μορφή της κριτικής στήριξης της στυγνά αντιλαϊκής πολιτικής, έτσι ώστε το συνδικαλιστικό κίνημα να χάσει το διεκδικητικό και ταξικό χαρακτήρα και να μετατραπεί σε μακρύ χέρι της εκάστοτε εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.
Είναι προφανές ότι μια τέτοια απόφαση είναι άρρηκτα δεμένη με το νέο αντιδραστικό νόμο, που -στην ουσία- καταργεί το δικαίωμα στην απεργία (π.χ προαπαιτούμενo κήρυξής της είναι η συμμετοχή στην απόφαση του 50%+1 των εγεγραμμένων μελών, ενώ ο εργοδότης έχει τη δυνατότητα του lock out), και παράλληλα επιδιώκει να δημιουργήσει ένα συνολικότερο πολιτικό κλίμα τρομοκράτησης, απειλής, εκφοβισμού και υποταγής του λαϊκού κινήματος στο μεσαιωνικό καθεστώς της λαϊκής εξαθλίωσης, αμορφωσιάς, ανεργίας.
Η πολιτική της κρατικής καταστολής -όπως αποτυπώνεται στην προαναφερόμενη αντιδραστική δικαστική απόφαση, αλλά και σε όλο το θεσμικό πλαίσιο αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος και ιμπεριαλιστικής υποδούλωσης του λαού- συμπορεύεται με τα μέτρα των γενικευμένων ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ, τα οποία είναι αποφασισμένη η κυβέρνηση να εφαρμόσει (άμεσα 15.000 απολύσεις στο δημόσιο), με τη στήριξη των ιμπεριαλιστών κηδεμόνων της, Ευρωπαίων και Αμερικάνων. Τα μέτρα της ποινικοποπίησης της συνδικαλιστικής διεκδικητικής δράσης των εργαζομένων αποδεικνύουν στην πράξη την πολιτική βούληση των εκπροσώπων του ντόπιου και ξένου μονοπωλιακού κεφαλαίου για τη ληστρική επέλαση απέναντι στο λαϊκό εισόδημα, για την κατεδάφιση κάθε μορφής εργασιακή, δημοκρατική, μορφωτική, κοινωνικο-ασφαλιστική και πολιτική κατάκτηση του λαϊκού κινήματος. Το μήνυμα της εγχώριας πλουτοκρατίας και των ιμπεριαλιστών κηδεμόνων της είναι σαφές: «απαγορεύεται η οργανωμένη συλλογική δράση του εχθρού λαού»

  • ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ, ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ «ΝΕΟ ΙΔΙΩΝΥΜΟ», ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΤΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ 
  • ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ-ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΛΑΙΚΗ ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. 
  •  ΤΑ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ-ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΛΑΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ. - ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ.