Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΕΡΓ.Α.Σ
 
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/10 ΣΤΙΣ 6.30 μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΟ-ΛΑΪΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ ΤΟ ΛΑΟ.
  • ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ, ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ-ΑΝΕΡΓΙΑΣ-ΑΜΟΡΦΩΣΙΑΣ-ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
  • ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ «ΑΡΙΣΤΕΡΗ» ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΘΛΙΒΕΙ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ,ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ. 
  • ΜΟΝΟ Ο ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ, ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ.


Συνάδελφοι, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ -απόλυτα εναρμονισμένη με τις επιταγές της εγχώριας ολιγαρχίας και τις εντολές των ιμπεριαλιστών προστατών και κηδεμόνων της (ΕΕ-Δ.Ν.Τ-Ν.Α.ΤΟ)- ντύνει με «αριστερό» περιτύλιγμα την αντιδραστική πολιτική της σύνθλιψης των εργατο-λαϊκών δικαιωμάτων, διαιωνίζοντας τα βάρβαρα μέτρα των προκατόχων και συμμάχων της (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ) και επιτείνοντας την αντιλαϊκή επίθεση.
Στη βάση αυτή, έφερε για ψήφιση στη βουλή τους 50 εφαρμοστικούς νόμους του νέου δρακόντειου μνημονίου, ξεθεμελιώνοντας ακόμη και τα ψήγματα των λαϊκών δικαιωμάτων, όπως επιβεβαιώνουν οι δραματικές περικοπές των δαπανών για την παιδεία, τα 25.000 κενά στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση, οι ελαστικές σχέσεις απασχολισιμότητας, τα κλειστά και υπολειτουργούντα σχολεία, η εργασιακή απόρριψη των αδιορίστων εκπαιδευτικών, το νέο και παλιό μισθολόγιο της πείνας, της «κοινωνικής λογοδοσίας» και εθελοντικής δουλείας που προβάλλεται από τη συγκυβέρνηση ως «αριστερή εκδοχή» της εξαθλίωσης των εκπαιδευτικών και της μορφωτικής απόρριψης των χαμηλών στρωμάτων.
Παράλληλα, το ξεθεμελίωμα των όποιων υπολειμμάτων του συστήματος Υγείας, η ισοπέδωση των κοινωνικο-ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας και η μετατροπή της σύνταξης σε επίδομα έρχονται να σηματοδοτήσουν μια ακόμη πιο άγρια αντιλαϊκή επέλαση του κεφαλαίου ενάντια στα λαϊκά στρώματα που συνοδεύεται από το ξεκλήρισμα των μκρομεσαίων και της φτωχής αγροτιάς και από μια καταιγίδα φοροληστρικών μέτρων (ΕΝΦΙΑ, επιδόματα αλληλεγγύης, αύξηση του Φ.Π.Α κλπ), μέτρα που επιβεβαιώνουν την απόλυτη προσήλωση της «αριστερής» συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις δεσμεύσεις της προς τα ιμπεριαλιστικά κέντρα της ΕΕ-Δ.Ν.Τ-Ν.Α.Τ.Ο, αλλά και στις απαιτήσεις της εγχώριας πλουτοκρατική ολιγαρχίας για κατεδάφιση των λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων στο βωμό της διάσωσης του τραπεζικού και συνολικότερα επιχειρηματικού κεφαλαίου.
Αυτή η στυγνά αντιλαϊκή πολιτική της λεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας στα αρπακτικά, της επιβολής ακόμη πιο ασφυκτικών δεσμών ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, συμπορεύεται με την κυβερνητική αποδοχή της απάνθρωπης αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, πολιτική που οδηγεί στη μαζική εξόντωση χιλιάδες πρόσφυγες-θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων την ίδια στιγμή που η περίφημη πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική αποτυπώνει στην πράξη την πολύμορφη εξάρτηση από του Ευρωπαίους και Αμερικάνους ιμπεριαλιστές. Αυτήν την πολιτική της υποτέλειας στους ιμπεριαλιστές επικυρίαρχους επιβεβαιώνουν οι ευχαριστίες προς τον πρόεδρο των Η.Π.Α, αλλά και η άμεση εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στα Βαλκάνια, αλλά και στην Εγγύς και Μέση Ανατολή, αλλά και η απόφαση της συγκυβέρνησης να προσφέρει «γη και ύδωρ» στην πολεμική μηχανή του Ν.Α.Τ.Ο, με τη δέσμευσή της για δημιουργία νέα βάσης ανεφοδιασμού των πολεμικών αεροσκαφών στην περιοχή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου.
Μπροστά σε αυτή τη λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων που καταδικάζει το λαό στη φτώχεια, τη νεολαία στη μετανάστευση, την αγροτιά στην καταστροφή και τη χώρα στα δεσμά της ιμπεριαλιστικής υποτέλειας, ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός του ΣΥΡΙΖΑ, σε αγαστή σύμπνοια με τον παλιό (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ), κλείνει την πόρτα των αγώνων, επιλέγοντας την πολιτική των «διαδρόμων», βάζοντας πλάτη στην άγρια αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, εκδίδοντας ακόμη και …φιλοκυβερνητικά « Δελτία Τύπου» (ΟΛΜΕ) και στρεφόμενος ενάντια στους αγωνιζόμενους συνδικαλιστές και γενικότερα αδιόριστους εκπαιδευτικούς. Για το λόγο αυτό, η υποταγμένη ηγεσία της ΑΔΕΔΥ περιορίζεται στην κήρυξη ενός συλλαλητηρίου την ημέρα ολοκλήρωσης της ψηφοφορίας των λαοκτόνων νόμων στη βουλή, ενώ η ξεπουλημένη ηγεσία της Γ.Σ.Ε.Ε. μένει σταθερά πιστή στο ρόλο του προασπιστή της αντεργατικής πολιτικής.
Είναι προφανές ότι μόνο η ανατροπή των αντιλαϊκών συσχετισμών στα σωματεία και τις ομοσπονδίες, η ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος μπορεί να μετατρέψει τα σωματεία σε πραγματικά συλλογικά μέσα πάλης των εργαζομένων και ανέργων.

  •   ΜΟΝΟ Ο ΕΝΩΤΙΚΟΣ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ - ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ, ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
  •   ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΜΕ ΤΑ «ΑΡΙΣΤΕΡΑ» ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ «ΙΣΟΔΥΝΑΜΩΝ ΜΕΤΡΩΝ».
  • ΜΟΝΟ Η ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΗΣ ΝΤΟΠΙΑΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗ ΝΙΚΗ.