Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Ρεπορτάζ της «Νέας Κρήτης» για την προεκλογική συγκέντρωση του Μ-Λ ΚΚΕ στο Ηράκλειο


«Η συμμετοχή μας στις ευρωεκλογές γίνεται μόνο για να προπαγανδίσουμε την έξοδο της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση», ξεκαθάρισαν χθες, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ηράκλειο, στελέχη του Μ-Λ ΚΚΕ, παρουσία του γραμματέα του κόμματος και υποψήφιου ευρωβουλευτή Αντώνη Παπαδόπουλου.

Χθες το απόγευμα, εξάλλου, πραγματοποιήθηκε και η προεκλογική συγκέντρωση του Μ-Λ ΚΚΕ στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου, με ομιλητές τον κ. Παπαδόπουλο και το στέλεχος πρώτης γραμμής του κόμματος, την εκπαιδευτικό Αρετή Σπαχή.

Όπως είπε στους δημοσιογράφους χθες ο κ. Παπαδόπουλος, «το βασικό για το Μ-Λ ΚΚΕ είναι ακριβώς να μεγαλώσει ο λαϊκός, μαζικός, εξωκοινοβουλευτικός αγώνας, η μόνη ελπίδα, ο μόνος παράγοντας που μπορεί να βάζει φραγμό στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά και να ανοίξει έναν ελπιδοφόρο δρόμο για το λαό και για τον τόπο. Με αυτήν ακριβώς την τοποθέτηση παίρνουμε μέρος στις εκλογές και καλούμε τον κόσμο να ενισχύσει σταθερά το ψηφοδέλτιο του Μ-Λ ΚΚΕ».

Από την πλευρά της, η Αρετή Σπαχή τόνισε ότι δεν πρόκειται να σταματήσει η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας μόνο μέσα από τη διαδικασία των εκλογών και κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι στην πραγματικότητα δεν εκφράζει την πραγματική Αριστερά.

«Λέμε ότι αξιοποιούμε τις εκλογές ως μέσο. Ως ένα μέσο πάλης, ως τακτική. Αλλά δίνουμε τη βαρύτητα στον ταξικό αγώνα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Του Χριστόφορου Παπαδάκη