Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Συνέχεια στον αγώνα - Ακύρωση σεμιναρίων διευθυντών




ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΛΜΟ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΗΣ «ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ» ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ-ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ.

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ ΣΤΑ «ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ»... ΤΩΝ ΚΡΙΤΩΝ (!) ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΜΑΣ.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ - ΑΝΤΙΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ «ΠΡΟΘΥΜΩΝ» ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ ΣΤΑ «ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ» (ΠΕΜΠΤΗΣ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ), ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΑ «ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ» ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ ΟΡΓΑΝΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΒΑΡΒΑΡΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ-ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ-ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗΣ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΈΞΩ ΑΠΟ ΤΟ 1Ο ΕΠΑΛ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΡΙΤΗ (23 και 24/6).
ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ-ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ.

Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΠΑΛΗ ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ.

Συνάδελφοι, για δύο συνεχείς εβδομάδες συνεχίζουμε σταθερά και με επιτυχία το δίκαιο αγώνα της αποτροπής της διενέργειας των σεμιναρίων «επιμόρφωσης» των νέων στελεχών του μηχανισμού επιβολής των βάρβαρων μέτρων της ΑΠΟΛΥΣΗΣ-ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ-ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗΣ.
Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες της περιόδου(εξεταστική περίοδος) και τον ιδιότυπο «κλεφτοπόλεμο» που κήρυξε η διοίκηση στο σωματείο, ξεκινώντας τα σεμινάρια από την επαρχία(50 χιλ. μακριά από την πόλη), η συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου ανταποκρίθηκε στο προσκλητήριο αγώνα του σωματείου και της ομοσπονδίας, αρνούμενη τη συμμετοχή της στις διαδικασίες νομιμοποίησης των αντιλαϊκών μέτρων που ξεθεμελιώνουν κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος και μορφωτικής κατάκτησης στην εκπαίδευση.
Στη βάση αυτή, οι απόπειρες μετατροπής των επαρχιακών σχολείων σε προπομπούς εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής απέτυχε όχι μόνο χάρη στην αγωνιστική ετοιμότητα της πιο ταξικής πτέρυγας του σωματείου, αλλά και λόγω της συλλογικής, αγωνιστικής και δημοκρατικής αντίστασης των συλλόγων διδασκόντων και των διευθυντών των εν λόγω σχολείων. Την ίδια συλλογική και δημοκρατική συμπεριφορά επέδειξαν ο διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου της πόλης, το οποίο επιλέχτηκε για τη διενέργεια των πρώτων σεμιναρίων στο κέντρο.
Αυτό το πνεύμα της δημοκρατικής σύμπνοιας και συλλογικής αξιοπρέπειας δεν τήρησαν δυστυχώς κάποιοι διευθυντές που κλήθηκαν να παρακολουθήσουν τα πρώτα σεμινάρια στην πόλη του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα τις δυο τελευταίες ημέρες της εβδομάδας των σεμιναρίων (Πέμπτη-Παρασκευή) να ζήσουμε σκηνές αντισυλλογικής και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς από «πρόθυμους» υποστηρικτές της αντιλαϊκής πολιτικής, που φέρνουν στο νου αρκετές στιγμές των σκοτεινών περιόδων του εκπαιδευτικού και συνολικότερα λαϊκού κινήματος από το παρελθόν, αλλά προοιωνίζονται συγχρόνως και αρκετές από το σκοτεινό μέλλον, το οποίο απεργάζονται οι πολύχρωμες δυνάμεις της εγχώριας ολιγαρχίας και του ξένου ιμπεριαλισμού που θέτουν στο στόχαστρο κάθε λαϊκή κατάκτηση και διεκδίκηση.
Στη βάση αυτή, θεωρούμε ότι αποτελεί ύψιστο ηθικό και συλλογικό χρέος όλων των συναδέλφων η περιφρούρηση της δημοκρατίας του σωματείου και της δυναμικής των αγώνων, η διασφάλιση της συλλογικότητας, της ενότητας και της μαχητικής αντίστασης απέναντι σε μια βάρβαρη πολιτική αγοραίας γνώσης, ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης, αμορφωσιάς, ανεργίας, απολύσεων, ποινικοποίησης των αγώνων, και κατάργησης βασικών συλλογικών κατακτήσεων και λαϊκών δικαιωμάτων.
Η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών - σταθερά ταγμένη στον αγώνα απόκρουσης της αντιλαϊκής λαίλαπας και ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης-ΕΕ-Ολιγαρχίας- καλεί τους συναδέλφους διευθυντές να παραμείνουν συνάδελφοι, να αρνηθούν να παίξουν το ρόλο του manager στη ‘σχολική μονάδα» της αγοράς, της απομόρφωσης και της ελαστικής απασχόλησης. Τους καλεί να τιμήσουν την ιδιότητα του δασκάλου και να αρνηθούν το ρόλο του «ελεγκτή-κριτή» των υπό απόλυση συναδέλφων. Τους καλεί να μιμηθούν το δημοκρατικό παράδειγμα των πολλών διευθυντών που απείχαν από τα σεμινάρια της «σφαγής» των δικαιωμάτων μας και να περιφρουρήσουν τις συλλογικές αποφάσεις, με τη συμμετοχή τους στα «σεμινάρια του αγώνα» που δίδει με την καθημερινή του δράση το σωματείο.
Η ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της πείνας και των απολύσεων, της ανεργίας και της εξαθλίωσης απαιτεί συλλογική ενότητα και ανυποχώρητη πάλη.
Τα βάρβαρα μέτρα της ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστών κηδεμόνων της μπορεί να ανατρέψει μονό ο ΕΝΩΤΙΚΟΣ-ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ 1ο ΕΠΑΛ (Δευτέρα-Τρίτη)

ΟΛΟΙ ΈΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ «ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ»
ΤΗΣ ΑΠΟΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΜΑΣ.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ - ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ - Η ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ.