Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Συλλαλητήριο στα Χανιά κατά των χημικών

Έξω τα χημικά του πολέμου απ’ τη Μεσόγειο
Έξω οι βάσεις, τα πυρηνικά και οι ιμπεριαλιστές απ’ τον τόπο μας

Μαζικό συλλαλητήριο πολλών εκατοντάδων (ίσως και πάνω από 1000 άτομα) πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Ιούνη στα Χανιά ενάντια στη δηλητηρίαση της θάλασσας από τα χημικά που θέλουν να ξεφορτωθούν οι ιμπεριαλιστές ανοικτά της Κρήτης.
Η συντονιστική επιτροπή με ένα άνευρο πολιτικό κάλεσμα αξιοποίησε την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος για να βγει από την υποχρέωση μην έχοντας διάθεση να κλιμακώσει τον αγώνα. Παρόλα αυτά και χθες όπως και στα προηγούμενα συλλαλητήρια που συνειδητά εξορίστηκαν στις προβλήτες και στις ερημιές του Αρκαδίου, ο κόσμος έκφρασε για άλλη μια φορά την ανησυχία του αλλά και τη διάθεση ν’ αντισταθεί. Αν προεκλογικά η εκλογική στοίχιση της αριστεράς δεν επέτρεψε κάτι καλύτερο από τη συμμετοχή της Πρωτοβουλίας Αντίστασης στις κινητοποιήσεις της συντονιστικής, χθες η απουσία ΚΚΕ- ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ έδωσε τη δυνατότητα στις συστημικές απόψεις των ΣΥΡΙΖΑ- Οικολόγων των
οργανωτών να διαχειρίζονται ανενόχλητα την υπαρκτή όπως είπαμε διάθεση του κόσμου να γίνει κάτι. Παρέλασαν οι τοποθετήσεις της αρχιεπισκοπής, επιστημονίστικες ανακοινώσεις και για άλλη μια φορά ήταν κλειστός ο κατάλογος των ομιλητών.
Η Πρωτοβουλία Αντίστασης για άλλη μια φορά δεν χάρισε όλο αυτό τον κόσμο σε παράγοντες και διάφορους σωτήρες της ακτιβίστικης λογικής με τα φουσκωτά και τις γελοίες ναυμαχίες. Μοίρασε μαζικά προκήρυξη και με συνθήματα όπως ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ, ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ, ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΤΗ ΦΥΣΗ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ν’ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ, ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗ ΓΗ ΞΑΝΑΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΛΑΩΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΧΑΡΑΖΟΥΝ, συγκρότησε μαχητικό μπλοκ που δεν υποτάχτηκε στην αφωνία των οργανωτών.
Φουκοσίμα και κόλπος του Μεξικού μαρτυρούν πως οι ιμπεριαλιστές είναι αδίστακτοι ακόμη και στις χώρες τους. Όσο για την αντιμετώπιση εξαρτημένων χωρών σαν την ελληνική μπανανία ο λαός έχει πια πλούσιες εμπειρίες. Ίσως πρόκειται για ένα ακόμη μεγάλο έγκλημα του ιμπεριαλισμού στο όνομα της «ειρηνικής» επιχείρησης καταστροφής των χημικών της Συρίας. Το ουράνιο πάνω στα κεφάλια του λαού της Γιουγκοσλαβίας πρόσφατα και η Χιροσίμα παλιότερα δείχνουν πως είναι αδίσταχτοι για οτιδήποτε.
Και όλα αυτά τα αντιλαμβάνεται ο κόσμος. Να γιατί είναι ολέθρια και χωρίς δικαιολογίες η αναχώρηση των υποτιθέμενων της κινηματικής και κομμουνιστικής αριστεράς που δίνουν έδαφος σε ακτιβισμούς και σε παραγοντιστικές παρεμβάσεις διαφόρων που κάθε άλλο παρά θέλουν την κινητοποίηση και τον ξεσηκωμό από τον αρμόδιο λαό που ήταν ανάγκη και μπορούσε να έχει συμβεί, όπως άλλωστε και σε άλλα ζητήματα.