Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (23/10 και ώρα 7:00μ.μ στην Πλατεία Ελευθερίας)



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 
Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
 

  • ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ
  • ΜΕ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.
  • ΚΑΜΙΑ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»-ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗ-ΑΠΟΛΥΣΗ
  • ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ «ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ» ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ, ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ.

Συνάδελφοι, η αντιδραστική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου επιτείνει την αντιλαϊκή πολιτική της σύνθλιψης των εργατο-λαϊκών και μορφωτικών δικαιωμάτων, όντας στην υπηρεσία της εγχώριας ολιγαρχίας και έχοντας τη στήριξη των ιμπεριαλιστών προστατών της ΕΕ-Δ.Ν.Τ. Στην κατεύθυνση αυτή, επιστρατεύει κάθε μέσο λαϊκής παραπλάνησης, κάνοντας πανηγυρικές δηλώσεις για το περίφημο τέλος των «μνημονίων», επιδιώκοντας να συγκαλύψει τη δραματική για το λαό συνέχεια -με άλλο όνομα- της ίδιας πολιτικής της οικονομική εξάρτησης και αδιάλειπτης πολιτικής επιτήρησης από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα της ΕΕ και του Δ.Ν.Τ, μέσω της περίφημης « προληπτικής στήριξης» (!).
Πρόκειται για το νέο πολιτικό πλαίσιο εφαρμογής της ίδιας στυγνά αντιλαϊκής πολιτικής της ιμπεριαλιστικής περικύκλωσης της χώρας και της λαϊκής αφαίμαξης, πολιτική που επιχειρεί η κυβέρνηση Σαμαρά να εμφανίσει ως δήθεν ανάκαμψη της οικονομίας, την ίδια στιγμή που η παραπαίουσα κυβέρνηση του βρέθηκε στη δεινή θέση να καλεί σε «εθνική συνεννόηση» τα άλλα αστικά κόμματα που βρίσκονται στην υπηρεσία του κεφαλαίου,εν όψει των ωμών εκβιασμών των πολύχρωμων ιμπεριαλιστικών κέντρων που ανέβασαν σε δυσθεώρητα ύψη το δανεισμό, επιβεβαιώνοντας στην πράξη τη δυνατότητά τους όχι μόνο να διαμορφώνουν τους όρους της εκμετάλλευσης των λαϊκών στρωμάτων, αλλά και να επιβάλουν τις αποφάσεις τους στους υποτακτικούς της ελληνικής κυβέρνησης.
Στη βάση αυτή, είναι ευνόητο ότι η συνέχεια και διεύρυνση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων αποτελεί μονόδρομο για την κυβέρνηση, η οποία -μπροστά τη λαϊκή κατακραυγή- αφού αναζήτησε τη σωτηρία της στην ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή συνεχίζει και επιτείνει την πολιτική που ισοπεδώνει ακόμη και τα τελευταία υπολείμματα των κατακτήσεων του λαϊκού κινήματος.
Στο πλαίσιο αυτό, όλες οι μορφωτικές, δημοκρατικές, εργασιακές και οικονομικές κατακτήσεις του λαϊκού κινήματος στο χώρο της εκπαίδευσης τίθενται στο στόχαστρο. Γιατί το «νέο Λύκειο» των ταξικών φραγμών, η εντατικοποίηση των σπουδών, το εξεταστικό σφαγείο σε όλες τις τάξεις του Λυκείου με την «τράπεζα των θεμάτων», η εκποίηση βασικών τομέων των ΕΠΑ-ΕΠΑΣ και η απόλυση 2.000 συναδέλφων, η βαρβαρότητα του θεσμού της μαθητείας, της μαύρης απλήρωτης παιδικής εργασίας αποκαλύπτουν πολύ παραστατικά τη βάρβαρη πολιτική της απομόρφωσης των λαϊκών στρωμάτων, της μορφωτικής και κοινωνικής απόρριψης των φτωχών και τη θέσπιση ενός «λυκείου» για τους λίγους και εκλεκτούς.
Την ίδια στιγμή το αντιδραστικό μέτρο της «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ-ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗΣ-ΑΠΟΛΥΣΗΣ» έρχεται να ξεθεμελιώσει τις βασικές εργασιακές και δημοκρατικές κατακτήσεις, επιβάλλοντας τις μεσαιωνικές συνθήκες του μεροκάματου του τρόμου, της γενικευμένης ελαστικής απασχόλησης στη σχολική μονάδα της αγοραίας πληροφορίας, καταργώντας τον εκπαιδευτικό ως δάσκαλο και παιδαγωγό και μετατρέποντας τον σε επαίτη κάποιων ωρών διδασκαλίας σε πολλά σχολεία,ενώ το «παλιό και νέο» ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ της ΠΕΙΝΑΣ -άρρηκτα δεμένο με το μηχανισμό της «αξιολόγησης»- τον εξαθλιώνει.
Επιπλέον, η πολιτική της αδιοριστίας, της δραματικής περικοπής των δαπανών καταδικάζει τους συναδέλφους αδιόριστους, αναπληρωτές και ωρομισθίους σε μόνιμη ανεργία και εξαθλίωση, που επιτείνεται με την καθιέρωση των μεσαιωνικού τύπου συμβάσεων πρόσληψης (π.χ μέσω του ΟΑΕΔ), ακυρώνοντας στην πράξη όλη την προϋπηρεσία τους και ισοπεδώνοντας τα δικαιώματά τους.
Συνάδελφοι, αυτή η αντιλαϊκή πολιτική της κατεδάφισης των εργασιακών και μορφωτικών κατακτήσεων συμπορεύεται με το ξεθεμελίωμα του συστήματος της δημόσιας και δωρεά υγείας, με το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και τη διάλυση των μικρομεσαίων, με τη διόγκωση της ανεργίας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την επιβολή ακόμη πιο ασφυκτικών δεσμών ιμπεριαλιστικής εξάρτησης.
Απέναντι σε αυτή τη στυγνά αντιλαϊκή πολιτική η υποταγμένη συνδικαλιστική ηγεσία τηρεί τη γραμμή της συναίνεσης συνεπικουρούμενη από τη σοσιαλδημοκρατική γραμμή της «αριστερής» κυβέρνησης, πολιτική που καλλιεργεί εκλογικές αυταπάτες και την ηττοπάθεια, την ίδια στιγμή που απαιτείται ανυποχώρητος και παρατεταμένος ενωτικός λαϊκός αγώνας για την απόκρουση των βάρβαρων μέτρων και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΣΥΝΘΛΙΒΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-Δ.Ν.Τ.

ΟΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!