Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ



ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ-ΑΝΕΡΓΙΑΣ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ στέλνει τους θερμούς συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς της σε όλους τους συναδέλφους, συναγωνιστές, φίλους και συντρόφους που τίμησαν με την ψήφο τους το ψηφοδέλτιο, τη συλλογική δράση και το διεκδικητικό μας πρόγραμμα, αλλά και συνολικά σε όλους τους συναδέλφους τους οποίους καλεί σε αγωνιστική επαγρύπνηση και πάλη εν όψει της εφαρμογής ακόμη πιο στυγνών αντιδραστικών μέτρων, όπως επιτάσσει ο στυγνά αντιλαϊκός προϋπολογισμός της λαϊκής εξαθλίωσης.
Τονίζει ότι το εκλογικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε σε θετικότερη κατεύθυνση τους συσχετισμούς στην ΕΛΜΕ, ενισχύοντας τις αριστερές δυνάμεις και αναδεικνύοντας την απαίτηση της βάσης για τον απεγκλωβισμό του σωματείου από τις κύριες δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ), της συναίνεσης και υποταγής στη βάρβαρη πολιτική του εργασιακού και μορφωτικού μεσαίωνα που επιβάλλουν τα κόμματα της ολιγαρχίας και οι πολύχρωμοι συμπορευτές τους, με την υποστήριξη των ιμπεριαλιστών προστατών τους (Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ).
Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ δηλώνει ότι από τη θέση των δυο εδρών με την οποία την τίμησε πάλι η βάση, θα καταθέσει ξανά τις δυνάμεις της για την αναδόμηση του σωματείου σε ταξική-αγωνιστική κατεύθυνση και την ανάπτυξη της συλλογικής ενότητας και πάλης που αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής της κυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-Ολιγαρχίας.
Καλεί τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα κόντρα στη λογική των εκλογικών αυταπατών και της ανάθεσης της επίλυσης των προβλημάτων μας σ’ «αριστερούς μεσσίες», οι οποίοι προτείνονται από την ίδια την ολιγαρχία ως η κατάλληλη λύση στη διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης και ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα. Γιατί μόνο ο ο λαός με την ανυποχώρητη, μαζική και συλλογική του πάλη μπορεί να διασφαλίσει τα συμφέροντά τους και να ανατρέψει την πολιτική που τον εξαθλιώνει.
Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ καταγγέλλει, ωστόσο, την απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και ασφαλίτικη συμπεριφορά του εκπροσώπου της ΠΑΣΚ στην ΟΛΜΕ, Αλεβυζάκη, ο οποίος παρευρέθηκε στην εκλογο-απολογιστική Γ.Σ. της ΕΛΜΕ, με στόχο να την υπονομεύσει, ακολουθώντας τη φασιστική πρακτική της βιντεοσκόπησης (!) των συναδέλφων που ψήφιζαν τα ψηφίσματα που κατέθετε η παράταξή μας ενάντια στην «Αξιολόγηση-Απόλυση», τη διευθυντική αυθαιρεσία και την επαναπρόσληψη των απολυμένων, δίδοντας το χείριστο δείγμα του εργοδοτικού συνδικαλισμού στη βάση της προάσπισης των βάρβαρων μέτρων των απολύσεων, της πείνας και της απομόρφωσης. Η δημοκρατική αντίσταση της Γ.Σ. και η ομόφωνη καταδίκη της αντισυναδελφικής και φασιστικής πρακτικής του εν λόγω εκπροσώπου του εργοδοτικού συνδικαλισμού αποτελεί την πιο ουσιαστική και αποστομωτική απάντηση απέναντι στο επικίνδυνο φαινόμενο του εκφασισμού της πολιτικής ζωής, το οποίο πρόθυμα υπηρετούν οι στυλοβάτες του εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Τονίζουμε επίσης ότι λόγοι δημοκρατικής δεοντολογίας επιτάσσουν την κατάθεση από την παράταξή μας πρότασης μομφής στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για το συγκεκριμένο υπηρέτη του ηλεκτρονικού φακελώματος των Γ.Σ. των σωματείων, ο οποίος μάλιστα θέλει να έχει και την ιδιότητα της εκπροσώπησης της αδιαμφισβήτητα δημοκρατικής βάση του κλάδου.