Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΕΡΓΑΣ (ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ): ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΞΕΚΛΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΑΓΡΟΤΙΑ


  • ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΠΟΥ ΞΕΚΛΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΑΓΡΟΤΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ ΤΟ ΛΑΟ.
  • ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ  ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ  ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ.
  • ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΓΡΟΤΙΚΩΝ-ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ   ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.
  • ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ .

Φίλοι αγρότες , αγρότισσες, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  δηλώνει ότι αναφέρεται στην αριστερά, στην πράξη όμως εφαρμόζει μια αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και ξεκληρίζει τους μικρούς και φτωχούς αγρότες, όπως δείχνουν τα σκληρά μέτρα του τρίτου μνημονίου που η κυβέρνηση ψήφισε στη Βουλή, συνεχίζοντας την αντιαγροτική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων(ΝΔ-Π.Α.Σ.Ο.Κ), οι οποίες  με τη σειρά τους ψήφισαν το πρώτο και δεύτερο μνημόνιο.
Τα  μνημόνια , αλλά και συνολικότερα  η πολιτική  της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την «ανταγωνιστική γεωργία», όπως και η Κοινή Αγροτική Πολιτική (Κ.Α.Π) έχουν ως στόχο να  καταστρέψουν οικονομικά  τους μικρούς παραγωγούς και να στρώσουν το έδαφος, ώστε οι  μεγαλοαγρότες να συγκεντρώσουν στα χέρια τους  ακόμη μεγαλύτερες εκτάσεις γης και να δημιουργήσουν  «εκμεταλλευτικές επιχειρήσεις».Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον αγροτικό τομέα   που εφαρμόζει η κυβέρνηση  θα  ξεκληρίσει   χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά, γιατί:

1.     Μετατρέπει το φτωχό αγρότη σε «επιτηδευματία», δηλ σε επιχειρηματία  και φορολογεί το εισόδημά του(5.οοο€ ετησίως), υποχρεώνοντάς τον να διατηρεί βιβλία εσόδων και εξόδων. Παράλληλα, καταργεί το αφορολόγητο των 12.000€ και φορολογεί τις επιδοτήσεις.

2.     Αυξάνει το φόρο(Φ.Π.Α) από το 13% στο 23%  για τα λιπάσματα, τα φυτοφάρμακα, τις ζωοτροφές και συνολικά γι όλα τα αγροτικά εφόδια και από το 10% στο  13% για την αγορά αγροτικών αυτοκινήτων, όπως αυξάνει και την τιμή του αγροτικού ρεύματος κατά 40%.Την ίδια στιγμή,  μειώνει στο μισό την επιδότηση για το πετρέλαιο θέρμανσης. Ετσι, αυξάνει την  τιμή του πετρελαίου κίνησης από 63€ ανά χιλιόλιτρο που ήταν μέχρι σήμερα   στα 200€ που έφτασε φέτος τον Οκτώβρη, ενώ για το 2016 η τιμή του θα φτάσει τα 330€(!)

3.     Καταργεί το όριο ζωής για το παστεριωμένο γάλα, ώστε οι ξένες γαλακτοκομικές επιχειρήσεις να κάνουν μαζικές εξαγωγές στη χώρα μας και  να ελέγχουν την εσωτερική αγορά , εξαφανίζοντας το ντόπιο γάλα  και καταστρέφοντας τους μικρούς κτηνοτρόφους.

4.     Τριπλασιάζει τις εισφορές των ασφαλισμένων στον Ο.Γ.Α, την ίδια στιγμή που το 40% των αγροτών είναι ανασφάλιστο,  επειδή  δε μπορεί να ανταποκριθεί στο κόστος της ασφάλισης. Συγχρόνως,  τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας  υπολειτουργούν ,  μένουν χωρίς ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και χωρίς το απαραίτητο υλικό , με αποτέλεσμα η φτωχή αγροτιά και τα λαϊκά στρώματα να μη μπορούν να καλύψουν τις  βασικές ανάγκες υγείας και περίθαλψης.

Όλα τα παραπάνω αντιλαϊκά μέτρα  θα εξαθλιώσουν τα   χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά και θα  στρώσουν το δρόμο στους μεγαλοεπιχειρηματίες αγρότες  να συγκεντρώσουν σε κάθε περιοχή τη γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή, οδηγώντας τους μικρούς παραγωγούς στον αφανισμό. Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική δεν πλήττει μόνο τους αγρότες. Συνθλίβει όλο το λαό, στερεί από τα παιδιά των χαμηλών στρωμάτων τη μόρφωση, αφού περικόπτονται οι δαπάνες για την παιδεία , δε διορίζονται εκπαιδευτικοί και τα σχολεία υπολειτουργούν ή μένουν κλειστά, ενώ  η ανεργία  φτάνει στο 30%.

Απέναντι σε αυτά τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, η μόνη λύση είναι ο ενωτικός λαϊκός αγώνας. Οι αγρότες, οι  εργάτες, οι άνεργοι, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, η νεολαία πρέπει να ενώσουν τη φωνή τους και τον αγώνα τους και να διεκδικήσουν το δικαίωμα  για ΨΩΜΙ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΜΟΡΦΩΣΗ-ΥΓΕΙΑ.

  • ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ  ΞΑΝΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΤΕΡΙΖΙ ΑΓΩΝΑ
  • ΟΙ ΛΑΪΚΟΙ  -ΜΑΖΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ  ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ,