Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

ΚΑΤΩ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ! ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!


Να δυναμώσει ο αγώνας του λαού μας ενάντια σε πολεμικά σχέδια και αντιλαϊκά μέτρα!

Σας καλούμε στην εκδήλωση της Λαϊκής Αντίστασης –Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργαίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Μαρτίου στις 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (Ε.Κ.Η.)

 Την ίδια ώρα που τα κύματα των προσφύγων συνεχίζουν να συρρέουν καθημερινά, κατά χιλιάδες, στη χώρα μας και στην Ευρώπη, την ίδια στιγμή που παιδιά, γυναίκες και άνδρες δολοφονούνται στο Αιγαίο σε νέα «ναυάγια», ένας νέος γύρος φονικών βομβαρδισμών ξεκίνησε στη Συρία, απ΄ τη Γαλλία και τη Ρωσία αυτή τη φορά, με πρόσχημα την «καταπολέμηση του ISIS». Στην πραγματικότητα Αμερικάνοι, Γάλλοι, Ρώσοι και άλλοι ιμπεριαλιστές ανεβάζουν την αντιπαράθεση και τους ανταγωνισμούς τους, με θύματα τους ίδιους τους λαούς. Και είναι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και όσα αυτός παράγει, η αιτία για τον ξεριζωμό, τη δυστυχία, και τη μαζική προσφυγιά και μετανάστευση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Που αναζητούν – μάταια – μια καλύτερη τύχη στη Δύση. Κι όσο η αντιπαράθεση αυτή θα οξύνεται, τόσο μεγαλύτερα κύματα προσφύγων θα δημιουργούνται! Ταυτόχρονα όμως αυξάνονται και οι συνολικότεροι κίνδυνοι εμπλοκής των λαών στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών, σ΄ όλο το «θερμό τόξο», απ΄ το ανοικτό μέτωπο της Ουκρανίας μέχρι τα Βαλκάνια, κι απ΄ τη Μέση Ανατολή μέχρι τη Βόρεια Αφρική.

Οι κίνδυνοι αυξάνουν και για το δικό μας το λαό, όταν η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποτάσσεται πλήρως στις απαιτήσεις των αμερικάνων ιμπεριαλιστών. Αυτών που εύχονται “Good job, Alexis”, τους οποίους ονομάζει θρασύτατα, «φίλους μας». Το ζήτημα των προσφύγων θα γίνεται πιο εκρηκτικό κοινωνικό πρόβλημα, όσο η κυβέρνηση στηρίζει και εξωραΐζει την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και αποφάσεις της σαν την πρόσφατη που αποκλείει και απωθεί τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που θέλουν να πάνε σε ευρωπαϊκές χώρες. Και είναι τόση η υποκρισία της, που την ίδια ώρα, προβάλει ως λύση το λεγόμενο «εθελοντισμό» και τη «φιλανθρωπία» απέναντι στους πρόσφυγες. Η απάντηση σ΄ αυτή την κατάσταση δεν μπορεί να είναι η υποκριτική και τάχα «απολίτικη» «φιλανθρωπία», που αξιοποιείται απ΄ την κυβέρνηση, τη λεγόμενη «τοπική αυτοδιοίκηση», την εκκλησία, διάφορες Μ.Κ.Ο., ή ακόμα και καπιταλιστικές επιχειρήσεις, όλων αυτών δηλαδή που υπηρετούν το σύστημα της εκμετάλλευσης και δήθεν «θυμήθηκαν» τώρα τον ανθρωπισμό.

Πως πρέπει να σταθεί ο λαός μας απέναντι σ΄ αυτή την κατάσταση; Πως πρέπει να σταθούν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, που ζουν κι αυτοί μια σκληρή καθημερινότητα ανεργίας, απολύσεων, φτώχειας, «Μνημονίων» και αντιλαϊκών μέτρων και που σε μεγάλο βαθμό, έστω και μεμονωμένα κι αυθόρμητα, εκφράζουν την υλική τους αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Για τη μελανή πραγματικότητα που ζει ο λαός μας υπάρχουν υπεύθυνοι. Και είναι οι ίδιοι! Οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΔΝΤ. Αλλά κι η ντόπια άρχουσα τάξη και οι κάθε είδους κυβερνητικοί διαχειριστές του συστήματος της εξάρτησης.

Αντιστεκόμενος στο ρατσιστικό δηλητήριο που διοχετεύουν όσοι επιθυμούν να αποκρύψουν τους πραγματικούς υπεύθυνους της κατάστασης, κλείνοντας τον δρόμο στο ρατσισμό και σε εκείνες τις συνθήκες που τροφοδοτούν τον φασισμό και την εχθρότητα ενάντια στους ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες, ο λαός μας να ξεδιπλώσει μαζικούς αγώνες ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο. Να εκφράσει ουσιαστικά την πραγματική αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που είναι κι αυτοί θύματα των ίδιων εχθρών.

Με πρωτοβουλίες, κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις, παρεμβάσεις και διαδηλώσεις, να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη ενός κινήματος ελλήνων και προσφύγων, ενάντια στους υπεύθυνους του προβλήματος.

Πλάι στη γνήσια λαϊκή αλληλεγγύη, να διεκδικήσουμε:

ΑΣΥΛΟ, ΕΓΓΡΑΦΑ, ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΦΥΓΑ!

ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ!

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΝΓΚΕΝ, ΤΟΥ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ 1 & 2 ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ!

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ, ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ! ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΒΑΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!

ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ Η ΧΩΡΑ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ!

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ!