Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΕ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΩΝ ΤΗΣ.

ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΜΠΕΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΘΗΡΙΩΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ.


Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όντας στην υπηρεσία της εγχώριας ολιγαρχίας και  των ιμπεριαλιστών προστατών της ,  εφαρμόζει  πιστά όλο το θεσμικό πλαίσιο της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της σιδηρόφρακτης  Ευρώπης, μετατρέποντας τη χώρα σε «φρουρό» εφαρμογής της απάνθρωπης πολιτικής των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών.

Στη βάση αυτή, η κυβέρνηση  άνοιξε πάνω από 50  στρατόπεδα  συγκέντρωσης, τα οποία μετονομάζει «κέντρα φιλοξενίας»,  για να συγκαλύψει τη συμμετοχή στη σαρκοβόρα, αντιδραστική πολιτική των ιμπεριαλιστών κηδεμόνων της, ενώ παράλληλα  ανέθεσε  στην πολεμική μηχανή του Ν.Α.Τ.Ο τη «φύλαξη» των συνόρων, αναγνωρίζοντας στην ουσία τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο  και προσδέοντας ακόμη πιο ασφυκτικά τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς και σχεδιασμούς , στη Μεσόγεια, την Εγγύς και Μέση Ανατολή

Σε αυτά    τα  περιώνυμα «κέντρα φιλοξενίας» καθημερνά στοιβάζονται  τα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, ζώντας σε άθλιες συνθήκες, χωρίς καμία ουσιαστική μέριμνα για σίτιση, στέγαση, περίθαλψη, εκπαίδευση. Την  ίδια στιγμή, με την τακτική της κωλυσιεργίας , η κυβέρνηση, εμπαίζει τους ξερριζωμένους, για δήθεν προσπάθειες αναγνώρισης  του ασύλου, διακρίνοντάς τους σε «αιτούντες και μη» , μέσα σε ένα κυκεώνα γραφειοκρατίας και απαξίωσης.

Ήδη  οι θάνατοι, οι ασθένειες και η πλήρης απαξίωση των θεμελιωδών ανθρώπινων  και δημοκρατικών δικαιωμάτων έχει επιβεβαιώσει στην πράξη ότι η συγκυβέρνηση , με τα μέτρα Μουζάλα, στην ουσία, επιδιώκει να  «θολώσει τα νερά» και να συγκαλύψει την υποστήριξή της στη βάρβαρη αντιμεταναστευτική πολιτική.

  •  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΟΛΗ Η ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΕ
  • ΝΑ ΠΑΡΑΣΧΕΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ  ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ ΤΟΥΣ
  • ΝΑ ΚΑΛΥΦΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ-ΣΙΤΙΣΗΣ-ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.
  •  ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΣΥΛΟΥ..
  • ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΗ ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
  • ΜΟΝΟ Η ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΟΡΥΣΕΙ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ.