Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Όλοι στην απεργία και στα συλλαλητήρια της 9 Απρίλη


ΕΡΓ.Α.Σ.
ΕΡΓατοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ 9 ΑΠΡΙΛΗ
ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ
Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι ,συνταξιούχοι
Την ώρα που   η κυβέρνηση σε συντονισμό με τα μεγάλα αστικά  μέσα μαζικής ενημέρωσης εξαπλώνει τη κάλπικη προπαγάνδα του «τέλους των μνημονίων» και  της «εξόδου στις αγορές», βρίσκεται σε εξέλιξη μια νέα καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων, όπως έδειξε και  το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο με τη σωρεία των  αντιδραστικών «μεταρρυθμίσεων».
Η κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο με τις πρώτες χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων να είναι πλέον γεγονός, η διάλυση των Συλλογικών Συμβάσεων και των εργασιακών σχέσεων, το κούρεμα των εξανεμισμένων επικουρικών συντάξεων  και η διαμόρφωση ακόμα πιο ευνοϊκών όρων για την επιδρομή των μεγάλων πολυεθνικών που θα σαρώσουν ότι έχει απομείνει από την ντόπια παραγωγή και τις μικρές επιχειρήσεις,  αποτελούν το νέο πακέτο  μέτρων  του αντιλαϊκού οδοστρωτήρα των μνημονίων. Τα ελάχιστα ψίχουλα που υπόσχεται να δώσει προεκλογικά η κυβέρνηση Σαμαρά από το πολυδιαφημισμένο «πλεόνασμα»- αποτέλεσμα της άγριας αφαίμαξης του ελληνικού λαού -μόνο οργή μπορούν να προκαλούν μπροστά στα νέα γιγαντιαία πακέτα ενίσχυσης των τραπεζών , τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών και τις φοροαπαλλαγές εφοπλιστών και βιομηχάνων.
Τα  ταμπούρλα της σάπιας προπαγάνδας,  των «success story», της «εξόδου από την κρίση» και της «νέας Ελλάδας»  δεν μπορούν να καλύψουν τη κραυγή  του ελληνικού λαού που στενάζει από την επιβολή της πιο βάρβαρης αντιλαϊκής και ξενόδουλης πολιτικής που εφαρμόστηκε ποτέ στη χώρα. Όσο πληθαίνουν τα «καλά λόγια» από  τους εκπροσώπους των  ξένων ιμπεριαλιστικών κέντρων Ευρωπαίων και Αμερικάνων –όπως τις τελευταίες μέρες του ΕΚΟΦΙΝ, της Μέρκελ και του Σόιμπλε-για τη πορεία της  χώρας  τόσο επιταχύνεται η  μετατροπή της σε τσιφλίκι των μεγάλων πολυεθνικών, του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου στους οποίους παρέχεται γη και κρατικός πλούτος σε εξευτελιστικά χαμηλές τιμές και ένα αναλώσιμο εργατικό δυναμικό με μισθούς πείνας και εργασιακές συνθήκες γαλέρας.
Τη στιγμή που η ανεργία φτάνει το 30% και το 35% του πληθυσμού  ζει κάτω από τα επίσημα  όρια της φτώχειας, η επιβολή ολοένα και πιο βάρβαρων μέτρων που σαρώνουν λαϊκές και κοινωνικές κατακτήσεις δείχνει  την  κλιμάκωση της δεξιάς αντιδραστικής πολιτικής , που αποκτά όλο ακροδεξιότερες εκφράσεις , όπως αποκαλύπτει τώρα και η υπόθεση των σχέσεων του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης με την φασιστική Χρυσή Αυγή. Συνοδεύεται από την αύξηση της κρατικής καταστολής, τις επιστρατεύσεις απεργών και τις ολοένα και συχνότερες απαγορεύσεις συναθροίσεων και συγκεντρώσεων  Αυτό επιβεβαιώνει περίτρανα ότι αν κάτι φοβούνται, αν κάτι μπορεί να ανακόψει και να ανατρέψει την κυβερνητική πολιτική είναι ο οργανωμένος  μαζικός λαϊκός αγώνας.
Και στα  χρόνια των μνημονίων η στάση της ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος  ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ  συνεχίζει να είναι σταθερό δεκανίκι της κυβερνητικής πολιτικής. Με την αδράνεια της και την παντελή απουσία της από κάθε μεγάλο τοπικό ή κλαδικό αγώνα που αναπτύχθηκε το προηγούμενο διάστημα, οδηγεί τους εργαζόμενους αφοπλισμένους μπροστά σε κάθε εργοδοτική επίθεση και σε κάθε κυβερνητικό αντεργατικό μέτρο. Χαρακτηριστικό της προσπάθειας υπονόμευσης των αγώνων αποτελεί το γεγονός ότι  η πανελλαδική πανεργατική απεργία  της 9 Απρίλη  προκηρύχθηκε μετά από πολύ καιρό, αφού πέρασαν οι  διαθεσιμότητες και οι απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στο δημόσιο και αφού ψηφίσθηκε το  πολυνομοσχέδιο!
Από την άλλη η στάση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ που υποτάσσουν όλη την δραστηριότητα τους  στο στόχο των βουλευτικών εκλογών καλλιεργώντας  την αυταπάτη ότι μπορεί ο ελληνικός λαός να δει «άσπρη μέρα» ρίχνοντας ένα μαγικό χαρτάκι στη κάλπη  δρα εντελώς παραλυτικά και αποδιοργανωτικά στην προσπάθεια ανάπτυξης μαζικών εργατικών αγώνων. Ενώ η συνεχιζόμενη τακτική του ΠΑΜΕ,  της υποβάθμισης και διάσπασης της πάλης για τα άμεσα λαϊκά αιτήματα  αποκαλύπτεται σαν ένας παράγοντας τροχοπέδησης των εργατικών αγώνων.
Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι ,συνταξιούχοι
-Υψώνοντας πιο αποφασιστικά μέτωπο αντίστασης στην πολιτική της κυβέρνησης  και απορρίπτοντας την γραμμή της ηττοπάθειας, του συμβιβασμού και της υποταγής
-Κόντρα στις πολιτική που εξωραΐζει την  ΕΕ και επιδιώκει να κρατήσει τον ελληνικό λαό μέσα στα ευρωπαϊκά ιμπεριαλιστικά δεσμά της εξάρτησης και της υποτέλειας.
- Μακριά από εκλογικές αυταπάτες που βάζουν τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό να αναμένουν,  παθητικά, λύση των προβλημάτων τους από τις κάλπες.
-Σε αντιδιαστολή με όσους  επιμένουν να διασπούν τα μέτωπα πάλης και αντιτίθενται σε αποφάσεις για την διεξαγωγή πιο αποφασιστικών αγώνων ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ: 
  • Να βαδίσουμε  στον δρόμο του μαζικού, ενωτικού,  ανυποχώρητου συντεταγμένου αγώνα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
  • Να παλέψουμε  για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος και για να ανακτήσουν τη πίστη τους οι εργαζόμενοι στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες.
  • Να συσπειρωθούμε  στα σωματεία για την ανάπτυξη νέων αγώνων που να οδηγήσουν στην απόκρουση και ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ .
   8.4.2013