Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Απεργία 9 Απρίλη


Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι,

            Πριν από λίγες μόλις μέρες η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ ψήφισε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο που ενταφιάζει οριστικά τα τελευταία δικαιώματα των εργαζομένων και ανοίγει το δρόμο για νέα μνημόνια, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές.
            Με το πολυνομοσχέδιο που τελικά ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία, ενταφιάζεται οριστικά ο μισθός των εργαζομένων, αφού στην πραγματικότητα μετατρέπεται σε ένα επίδομα της τάξης των 500 περίπου ευρώ, που θα είναι ο εισαγωγικός αλλά και ο καταληκτικός μισθός ενός εργαζομένου μετά από 40 χρόνια δουλειάς. Με το έκτρωμα αυτό ενταφιάζεται πλέον και ότι έχει απομείνει από τα ασφαλιστικά ταμεία, εξανεμίζονται οι επικουρικές συντάξεις και κάθε άλλο κοινωνικό δικαίωμα. Ταυτόχρονα συντρίβεται η ντόπια παραγωγή σε γάλα και παραδίδεται μια αγορά περίπου 2,5 δις ευρώ το χρόνο στα ξένα συμφέροντα, ενώ οδηγούνται σε κλείσιμο τα πιο πολλά φαρμακεία της χώρας. Το μεγαλύτερο όμως έγκλημα συντελείται μέσα απ’ την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που θα φορτώσει με άμεσα βάρη πολλών δις τις πλάτες των εργαζομένων.
            Παράλληλα με το δολοφονικό αυτό πολυνομοσχέδιο οριστικοποιήθηκαν οι πρώτες απολύσεις δημοσίων υπάλληλων εδώ και έναν αιώνα. Εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες αλλά και άλλοι εργαζόμενοι βρίσκονται πλέον στον εφιάλτη της ανεργίας, ενώ η υγεία συνθλίβεται και οι οδηγοί του ΕΚΑΒ και οι γιατροί βγαίνουν σε διαθεσιμότητα. Τα πολυιατρεία μένουν ουσιαστικά κλειστά, τα νοσοκομεία υπολειτουργούν και οι ασθενείς εξοντώνονται.
            Όμως η κυβέρνηση της υποτέλειας, των βάρβαρων μνημονίων και της καταστροφής πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα που κατάφερε λογιστικά να δημιουργήσει στραγγαλίζοντας όλες τις κοινωνικές παροχές και τους μισθούς. Μάλιστα ετοιμάζεται να το μοιράσει κιόλας σ’ αυτούς που θεωρεί ότι είναι η άμεση εκλογική της πελατεία , το στρατό και τα σώματα ασφαλείας.
            Την ίδια στιγμή η στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ αντιστρατεύεται στα ταξικά συμφέροντα των εργαζομένων. Οι ηγεσίες αυτές αποτελούν την κύρια έκφραση του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Μετέτρεψαν τα συνδικάτα σε εργαλεία συμβιβασμού και συνδιαλλαγής με το κεφάλαιο και την εργοδοσία, προωθώντας τόσα χρόνια την «ταξική και εργασιακή ειρήνη». Σήμερα ανοιχτά και ξεδιάντροπα βάζουν πλάτη για να περάσει η αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική, μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε έρμαια μπροστά στην ασυδοσία και αδηφαγία του κεφαλαίου.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι,
            Δεν μας αξίζει αυτή η εφιαλτική πραγματικότητα! Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συνεχίζεται αυτή η βάρβαρη πολιτική! Δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς απέναντι στα κυβερνητικά πανηγύρια για την μεγάλη νίκη και την περίφημη έξοδο στις αγορές που ετοιμάζουν. Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε ήσυχους να ετοιμάζουν φιέστες για την αρχηγό του Γερμανικού ιμπεριαλισμού, Μέρκελ, που έρχεται σε λίγες μέρες στη χώρα μας. Γι΄ αυτό ο λαός και οι εργαζόμενοι πρέπει να καταγγείλουν την επίσκεψη Μέρκελ διαδηλώνοντας μαζικά στους δρόμους όλης της χώρας.
            Δεν μπορούμε να αφήσουμε να σέρνονται οι αυταπάτες ότι καταψηφίζοντας τη κυβέρνηση στις εκλογές θα ανοίξει ο δρόμος για καλύτερες μέρες.

·         Μπορούμε με τον μαζικό, ταξικό αποφασιστικό παρατεταμένο αγώνα να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική!
·         Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!
·         Αγώνας για να φύγει η Ελλάδα απ’ την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ!

Η Ευρώπη δεν είναι το σπίτι των λαών, είναι το σφαγείο των ιμπεριαλιστών!