Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΚΚΕ (μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ: Οι λαϊκές ελπίδες θα δικαιωθούν στο δρόμο του αγώνα (Ρέθυμνο)

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου των υποψήφιων του «ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ» για τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου.
Οι υποψήφιοι της εκλογικής συνεργασίας ζήτησαν τη στήριξη των Ρεθεμνιωτών στις δυνάμεις της αντίστασης υπερτονίζοντας τις βασικές αρχές της εκλογικής συνεργασίας: «την ελπίδα στους αγώνες ενάντια στην Ιμπεριαλιστική εξάρτηση και την Καπιταλιστική βαρβαρότητα». Την παρουσίαση του ψηφοδελτίου έκανε η εκπρόσωπος της εκλογικής συμμαχίας κ. Χριστίνα Παπά ενώ το παρόν έδωσε και ο πρώην υποψήφιος Ανδρέας Δραμιτινός.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ:
-Ιωάννης Μπαγιαρτάκης του Γεωργίου
-Θόδωρος Πετράκης του Κωνσταντίνου

Αξίζει να σημειωθεί πως σε αυτήν την εκλογική μάχη το ΚΚΕ (μ-λ) και το Μ-Λ ΚΚΕ αποφάσισαν να συμμετέχουν από κοινού διότι όπως τόνισαν: «Αξιοποιούν την κοινή πολιτική βάση που έχουν διαμορφώσει από τη μέχρι τώρα συνεργασία τους στο κίνημα, στην ΠΑΑΣ, στη Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, αλλά και στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές. Κόντρα στην αποπροσανατολιστική γραμμή της «κυβερνητικής ανατροπής» αλλά και των αυταπατών για «αριστερή κυβέρνηση», προβάλλοντας ως διέξοδο και κατεύθυνση την ανασυγκρότηση του εργατικού, λαϊκού κομμουνιστικού κινήματος. Για να βγει ξανά ο λαός και η εργατική τάξη στο προσκήνιο. Για να οικοδομηθούν και να ενισχυθούν οι λαϊκοί και εργατικοί αγώνες, η μόνη δύναμη που μπορεί να ωθήσει τις εξελίξεις σε προοδευτική κατεύθυνση».

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια παρουσίασης του ψηφοδελτίου, το σχήμα ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ εκλογική συνεργασία, συμμετέχει για 3η συνεχή φορά στις βουλευτικές εκλογές μετά την κοινή καθόδου των δύο οργανώσεων στις προηγούμενες εκλογές του 2012 και αποτελεί συνέχιση, όπως ανέφεραν οι υποψήφιοι της εκλογικής συνεργασίας, της καθημερινής επίμονης παρέμβασης και συμμετοχής τους μέσα στο εργατολαΐκό κίνημα στηρίζοντας κάθε εστία αντίστασης. Παράλληλα, στρέφεται, όπως τόνισαν οι υποψήφιοι, στην επιδίωξη της ανάπτυξης μικρών αλλά και μετωπικών αγώνων για την απόκρουση της ανελέητης επίθεσης του κεφαλαίου και μοχθώντας διαρκώς για την ανασυγκρότηση του μαζικού, διεκδικητικού, αντιιμπεριαλιστικού και κομμουνιστικού κινήματος στην προοπτική θέσπισης μιας εκ θεμελίων διαφορετικής απελευθερωμένης κοινωνίας.

«Η ΨΗΦΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥ»

Πυρήνα των εκλογικών τους θέσεων αποτελεί η προϋπόθεση για γόνιμη ελπίδα του λαού για ένα καλύτερο αύριο. Κατά συνέπεια η ψήφος του όπως αναφέρουν: « δεν πρέπει να είναι προϊόν εκβιασμών, φόβου και πανικού, η μονοσήμαντης οργής και αποδοκιμασίας ή καταδικασμένου πειραματισμού και εύκολης δοκιμής ενός νέου σωτήρα».

ΖΗΤΟΥΝ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΝΑ «ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ»

Πάντως, οι υποψήφιοι τόνισαν πως «οι λαϊκές ελπίδες μπορούν να δικαιωθούν στο δρόμο του αγώνα» ενώ ο κ. Μπαγιαρτάκης υπογράμμισε: «Ζητάμε την υποστήριξη του κόσμου της εργασία και των λαϊκών ανθρώπων, μέσα σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες, ώστε να προβληθεί η ανάγκη για ανατροπή της αντιλαϊκής, αντεργατικής πολιτικής ανεξάρτητα από τον διαχειριστή που θα προκύψει. Την απαλλαγή από κάθε ξένο και ντόπιο δυνάστη του λαού και της χώρας». Από την πλευρά του ο κ. Πετράκης συμπλήρωσε: «Προβάλλεται η ανάγκη να αντισταθεί ο λαός στα αιματοβαμμένα σχέδια των ιμπεριαλιστών που εξελίσσονται στην περιοχή μας και ευρύτερα, τη διεκδίκηση μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών, όρων εργασίας σύμφωνα με τις πραγματικές λαϊκές και εργατικές ανάγκες. Η ανάγκη για δημοκρατικά δικαιώματα, πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες».