Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

ΕΚΛΟΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ - ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.
  • ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΛΕΛ, ΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΩΝ ΤΗΣ (ΕΕ-Δ.Ν.Τ).
  • ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ» ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
  • ΚΑΜΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ, ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΩΝ..ΧΑΜΕΝΩΝ ΩΡΩΝ.
  • ΟΙ ΧΑΜΕΝΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΕΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ «ΑΝΑΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ», ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.


Συνάδελφοι, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού πρώτα προσαρμόστηκε σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα, αλλάζοντας ονόματα στα όργανα της ιμπεριαλιστικής επιτροπείας (θεσμοί αντί τρόικα κλπ) και αφού -με τις νέες λίστες- δεσμεύτηκε για τη διαιώνιση των ίδιων μέτρων πείνας, ανεργίας και φορομπηξίας, έρχεται στη συνέχεια να ανανεώσει το παλιό σοσιαλδημοκρατικό δόγμα του ΠΑΣΟΚ για «τη δημοκρατική συμμετοχή» του λαού στα όργανα της εξουσίας, ξεκινώντας πιλοτικά από το χώρο της εκπαίδευσης, με την πρόταση του αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας για ΕΚΛΟΓΗ (!) των ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ από τους συλλόγους (!).
Πρόκειται για μια πρόταση παραπλάνησης και αποπροσανατολισμού των εκπαιδευτικών από τα ΜΕΙΖΟΝΑ ΚΑΙ ΑΛΥΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ του ΜΙΣΘΟΥ, της ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ, των γενικευμένων ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, της ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ, έτσι ώστε το..ενδιαφέρον να στραφεί στα.. «ανώδυνα θεσμικά», σε αυτά που έχουν μηδενικό δημοσιονομικό κόστος, ενώ την ίδια στιγμή με αυτήν την πρόταση ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ και ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ.
Ειδικότερα, μέσω της αποδοχής αυτού του δημοκρατικοφανούς (αλλά στην ουσία του αντιδραστικού μέτρου), οι σύλλογοι μετατρέπονται στην κολυμπήθρα του Συλωάμ που εξαγνίζει την αντιλαϊκή πολιτική, ενώ την ίδια στιγμή γίνονται συνυπεύθυνοι για την εφαρμογή του συνόλου των αντιδραστικών νόμων και μέτρων, που είτε παραμένουν ίδιοι, είτε μετονομάζονται για να παραπλανήσουν τους εργαζόμενους, διασφαλίζοντας συγχρόνως η κυβέρνηση και τη ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ τους στην ΕΠΙΘΕΣΗ στα εργασιακά μας δικαιώματα και τις δημοκρατικές κατακτήσεις μας.
Γίνεται φανερό ότι ο διευθυντής της σχολικής μονάδας διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην κατεύθυνση της επιβολής όλων των μέτρων που ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ τις ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ μας, όπως είναι η «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»-ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗ-ΑΠΟΛΥΣΗ. Ο διευθυντής είναι ο νέος manager που μπορεί να μετονομαστεί από τη νέα κυβέρνησης της εντυπωσιοθηρικής παραλλαγής όλου του πλέγματος της αντιλαϊκής πολιτικής, στην ουσία όμως ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, η οποία- όπως επιβεβαιώνεται καθημερινά -δεν αποτελεί παρά συνέχεια με νέα μορφή της προηγούμενης. Στη βάση αυτή, η πρόταση του υπουργού για εκλογή των διευθυντών από το σύλλογο δεν περιορίζεται στο λαϊκό αποπροσανατολισμό. ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΗΝ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ, την ΑΠΟΝΕΚΡΩΣΗ των ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ως συλλογικών οργάνων πάλης. Παράλληλα, πρακτικά θα οδηγήσει στη ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, μάλιστα με…δημοκρατικά μέσα (!)., αφού από τη μια θα βρεθούν οι «υμέτεροι» και από την άλλη όσοι αντιστέκονται στην πολιτική της χειραγώγησης.
Το μέτρο αυτό, που προβάλλεται ως αθώο, στην ουσία του κρύβει όλη τη λογική της ΤΑΞΙΚΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η συγκυβέρνηση της «κοινωνικής σωτηρίας» προπαγανδίζει και επιβάλλει, από τη συγκατοίκηση με τους ακροδεξιούς των ΑΛΕΛ, μέχρι τις υποκλίσεις στους επικυρίαρχους Σόϊμπλε και Ομπάμα, τον ύμνο στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, τις νέες λίστες της φοροληστείας, ανεργίας και των γενικευμένων ιδιωτικοποιήσεων.
Αυτήν την πολιτική εξειδικεύουν οι υπουργοί, αρχής γενομένης από το υπουργείο της Παιδείας, με στόχο την κινηματική νέκρα, την συνενοχή και υποταγή του λαϊκού κινήματος στις απαιτήσεις της ντόπιας πλουτοκρατίας και των ιμπεριαλιστών κηδεμόνων της. Πρόκειται για πολιτική που έχει ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και την ΜΕΤΑΤΡΟΠΉ ΤΟΥ ΣΕ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
Αυτή η πολιτική επιβεβαιώνεται και στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, η οποία έσπευσε να δώσει τα πρώτα δείγματα γραφής του «ΝΕΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ», με την παράταξη της ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ (που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ) να προτείνει και να ψηφίζει τη συγκρότηση ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για, με στόχο τη… θεωρητική επεξεργασία (!) της πρότασης για ΕΚΛΟΓΗ του διευθυντή από τους συλλόγους και για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών. Στην ουσία πρόκειται για μια ΕΜΜΕΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗ του ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΜΕΤΡΟΥ, αποδοχή που η ΕΚΠΑΙΔ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ επιδιώκει να εμφανίσει ως... απαίτηση της βάσης, εκφράζοντας στο συνδικαλιστικό επίπεδο την κυβερνητική πολιτική του λαϊκού εγκλωβισμού σε αντιλαϊκές αποφάσεις.
Αυτές τις αποπροσανατολιστικές για το λαϊκό κίνημα θέσεις ΨΗΦΙΣΕ στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ η παράταξη των εκπαιδευτικών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Αριστερή Παρέμβαση-Συσπείρωση), οικοδομώντας το ρόλο του «αριστερού συνοδοιπόρου» του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ εξ αρχής αυτήν ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ της εκλογής των διευθυντών από τους συλλόγους και ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ την πρόταση για «συγκρότηση ομάδων εργασίας», πρόταση που όχι μόνο συγκαλύπτει τη συναίνεση στο κυβερνητικό μέτρο, αλλά εδραιώνει και τη γραφειοκρατική αντίληψη του συνδικαλισμού.
Από τη θέση του συνεπούς αριστερού συνδικαλισμού, τονίζουμε ότι τα ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, που η κυβέρνηση, δηλώνει πως έχει συνέχεια.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ Η ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥΣ.

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ:

  • ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ.
  • ΤΗΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΣΕ «ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
  • ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ, ΣΥΝΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ.

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΟΛΑΪΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
ΠΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ
ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ.

  • ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΝΕΥΘΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
  • ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ (νόμοι για το μισθολόγιο της πείνας, «αξιολόγηση», «νέο λύκειο», πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ποινικοποίηση των αγώνων, ΕΝΦΙΑ, χαράτσια κλπ).
  • ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΤΕΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ.
  • ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ (13Ο, 14Ο μισθός, ωράριο, επαναλειτουργία σχολείων κλπ).
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ-ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ.
  • ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΟΝΙΜΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΕΠ. - ΑΜΒΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ.

Η ΕΛΠΙΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!