Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ ΣΤΗΝ Α/ΒΑΘΜΙΑ




ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 
Ν ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

  • ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΤΗΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΑΧΘΕΙ  ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ  Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟ.ΠΑΙ.Θ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.
  • ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ Η  ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
  • ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ, ΣΤΑΘΕΡΗ  ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΗ.
  • ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΑ «ΠΑΖΑΡΙΑ» ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ(ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ) , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ..ΡΕΑΛΙΣΜΟ ΤΗΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ»  ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ(ΣΥΝΕΚ -ΕΚΠΑΙ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ) ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
  • Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ  ΘΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.


Συνάδελφοι, εν όψει της υπογραφής του νέου αντιλαϊκού Μνημονίου της ισοπέδωσης και των υπολειμμάτων των δικαιωμάτων μας  από τη συγκυβέρνηση της «κοινωνικής σωτηρίας» (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), ο νέος αναπληρωτής υπουργός της παιδείας εισηγήθηκε την ΑΝΑΚΛΗΣΗ των ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ 3.800 εκπαιδευτικών που είχαν τοποθετηθεί στην Α/θμια Εκπαίδευση, παγιώνοντας  έτσι  το καθεστώς της  ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗΣ και ανασφάλειας για χιλιάδες εκπαιδευτικούς, καθεστώς που επέβαλαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ), στη βάση της εφαρμογής των ληστρικών νόμων που επιτάσσουν τα μνημόνια της λαϊκής αφαίμαξης και ιμπεριαλιστικής υποδούλωσης.
Πρόκειται για τους εκπαιδευτικούς πολλών ειδικοτήτων που το 2013 αντιμετωπίστηκαν «ως πλεόνασμα» στη Β/θμια εκπαίδευση και κλήθηκαν να υποβάλουν αίτηση για  μετάταξη στην Α/θμια,  με στόχο  να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες των δημοτικών σχολείων και να διασφαλίσουν μόνιμη και σταθερή εργασία, μέσω της κατοχύρωσης της οργανικής τους θέσης.
Οι μεταταγμένοι συνάδελφοί μας όμως κατοχύρωσαν …μόνο τη σταθερότητα της εργασιακής τους ανασφάλειας, αφού έμειναν χωρίς οργανική θέση, δηλ εργασιακά μετέωροι, ενώ πάγιο αίτημα του συνεπούς αριστερού συνδικαλισμού και στις δυο εκπαιδευτικές  ομοσπονδίες(ΟΛΜΕ-ΔΟΕ) αποτελούσε και συνεχίζει να παραμένει η αναγνώριση οργανικής θέσης σε όλους τους μεταταγμένους εκπαιδευτικούς, με βάση τις αιτήσεις τους και με κριτήριο την ουσιαστική κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών με μόνιμο και όχι περιπλανώμενο προσωπικό.
Παρά τη σταθερή και αδιάλειπτη καταγγελία του καθεστώτος της εργασιακής ομηρίας των μεταταγμένων στην Α/θμια εκπαίδευση συναδέλφων, η  «αριστερή» συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ…ως καλός διάδοχος της αντιδραστική  συγκυβέρνησης Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ το δίκαιο αίτημα της  κατοχύρωση της οργανικής θέσης των συναδέλφων, αλλά επιπλέον, δια στόματος αναπληρωτή υπουργού της παιδείας, δηλώνει ότι  ένα τέτοιο αίτημα θα μπορούσε να ικανοποιηθεί μόνο στην περίπτωση που δε θα προέκυπτε καμία δαπάνη για το κράτος, ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο της ένταξης αυτού του αιτήματος στο ..πακέτο της διαπραγμάτευσης με τους ..θεσμούς!!
Στην πραγματικότητα, η συγκυβέρνηση της «σωτηρίας των αδυνάτων», δηλώνει ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει ούτε αυτό το αίτημα, ούτε οποιοδήποτε άλλο, γιατί προκύπτει κόστος για το κράτος, ενώ παράλληλα δεν τον επιτρέπουν και οι ..επικυρίαρχοι ιμπεριαλιστές, που τώρα άλλαξαν.. «κοστούμι», μετονομάστηκαν  «θεσμοί» και εταίροι της δήθεν φιλολαϊκής κυβέρνησης.
Την αντιδραστική αυτή πολιτική υποστηρίξουν προκλητικά οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού συνδικαλισμού {ΠΑΣΚ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και ΔΑΚΕ}, ενώ συγκαλύπτουν οι     «αριστεροί»  συνοδοιπόροι των ΣΥΝΕΚ-ΕΚΠΑΙΔ.ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, αναλαμβάνοντας το νέο ρόλο του κυβερνητικού συνδικαλισμού και επιλέγοντας τη γνωστή διαδικασία του…διαδρόμου, της προσωπικής επαφής με τους συναδέλφους, της συντεχνιακής λογικής και εν τέλει της αποσιώπησης του ζητήματος.
Από το χώρο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ δηλώνουμε ότι ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ το συνδικαλισμό της συγκάλυψης και συνδιαλλαγής.
Καλούμε τους θιγόμενους συναδέλφους να αρνηθούν τις συνδικαλιστικές σειρήνες της υποταγής, παλιές και νέες, και να ακολουθήσουν το δρόμο της ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ και ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στη μνημονιακή λαίλαπα, την ευέλικτη απασχόληση, την ανεργία και τις απολύσεις,  στην αντιλαϊκή πολιτική  που συνεχίζει και η τωρινή συγκυβέρνηση, στη βάση των «δεσμεύσεών της» προς την ντόπια ολιγαρχία και τον ξένο ιμπεριαλισμό, ακυρώνοντας όλες τις προεκλογικές εξαγγελίες  της για δήθεν φιλολαϊκή πολιτική.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Ø ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ  ΑΜΕΣΩΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ.
Ø ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΙΓΟΜΕΝΩΝ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΏΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ.

ΜΟΝΟ Η ΕΝΩΤΙΚΗ-ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΛΑΙΚΗ  ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ.